VIDEO Dráma v kóšer obchode: Policajti rozstrieľali útočníka vo dverách, moslim ukryl ľudí v mrazáku

NETKY.SK • 12 Január 2015, 10:15 • 2 min
VIDEO Dráma v kóšer obchode: Policajti rozstrieľali útočníka vo dverách, moslim ukryl ľudí v mrazáku

PARÍŽ – Pár dní po útoku na redakciu Charlie Hebdo sa odohrala v Paríži rukojemnícka dráma v kóšer obchode, kde Amedy Coulibaly (32), ktorý deň predtým zabil policajtku, zadržiaval 19 ľudí.

slovakia

left justify in out

Drámu ukončil až zásah špeciálnych jednotiek, ktoré Coulibalyho rozstrielali vo dverách obchodu, po tom čo sa pokúsil o zúfalý útek. Počas drámy zahynulo vrátane ozbrojeného útočníka päť ľudí.

 

Upozornenie: Video nie je vhodné pre mladistvých a osoby slabšej povahy

 

 

Hrdinom rukojemníckej drámy sa však stal moslimský predavač Lassana Bathily, ktorý zachránil život asi 15 ľuďom tým, že ich zavrel do obrovského mrazáku a zhasol svetlo. „Išiel som do mrazáku, otvoril som dvere a pustil som tam niekoľko ľudí. Vypol som svetlo a aj mrazenie a povedal som im, aby boli potichu a vyšiel som von. Keď sa to celé skončilo, poďakovali mi,“ povedal Bathily pre francúzsku televíziu BFMTV. Jeho kolegu 22-ročného Yohana Cohena, zabil Coulibaly, keď mu chcel zobrať zbraň.

 

 

Na internete sa objavili aj fotografie ľudí priamo z obrovského mrazáku v obchode. Podľa britského Daily Mailu tam vydesení rukojemníci strávili päť hodín, pri teplote -3 stupne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies