VIDEO Dráma na Záhorí: Vietor sfúkol karavan do jazera, boli v ňom štyri deti

NETKY.SK • 2 August 2016, 13:48 • 2 min
VIDEO Dráma na Záhorí: Vietor sfúkol karavan do jazera, boli v ňom štyri deti

SEKULE - V Sekuliach silný nárazový vietor sfúkol do jazera Oširídz parkujúci karavan. V ňom sa nachádzali aj deti, ktoré zachraňoval ich otec.

slovakia

left justify in out

Záhorím sa prehnala silná veterná smršť, ktorá zničila stromy, strechy domov a dokonca aj prevracala autá. V jazere pri Sekuliach sa ocitol aj karavan, v ktorom sa nachádzali štyri deti. Najmladšie malo dva a najstrašie malo 17 rokov.

 

Tie sa ihneď rozhodol zachrániť ich otec, ktorý neváhal a skočil do vody. Pomáhali mu pri tom aj ďalší ľudia, ktorí sa v tom čase nachádzali v okolí.

 

„Keď sme zbadali karavan vo vode, rýchlo sme išli zachraňovať,“ povedal jeden z mužov, ktorý pomáhal zachraňovať. „Z hľadiska prírody to je z ničoho nič sekunda. A som rád, že sme sa narodili s rodinou druhýkrát, že žijeme. Boli to moji chlapci, ktorých som vyťahoval z karavanu,“ povedal pre TV JOJ otec, ktorý zachraňoval svoje deti z karavanu.

 

"V čase príchodu hasičov na miesto udalosti sa osoby nachádzali už na brehu. Postihnutým osobám hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby," krajská trnavská hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

 

 

 

Deti utrpeli len ľahké zranenia, ale do nemocnice ich odviezli na pozorovanie.

 

V Trnavskom kraji mali hasiči 37 výjazdov

Spolu 37 výjazdov absolvovali hasiči v rámci Trnavského kraja od nedele 31. júla večer do dnešných skorých ranných hodín v dôsledku likvidácie následkov prudkého dažďa. Plné ruky práce mali s odstraňovaním spadnutých stromov na cestách a pri čerpaní vody zo zatopených pivníc. Najviac výjazdov mali do obce Cífer, kde opäť zaplavilo pivnice a záhrady rodinných domov a hasiči tam ešte aj teraz zasahujú.

 

"Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru bolo nasadených dovedna 51 s 22 kusmi hasičskej techniky, členov Dobrovoľného hasičského zboru z obcí celkovo zasahovalo 109 s 28 kusmi hasičskej techniky," informovala Kedrová. Najviac výjazdov - 11 bolo v Trnave, zasahovali aj hasiči zo Senice, Kútov, Holíča, Dunajskej Stredy, Veľkého Medera, Galanty, Serede, Piešťan a Hlohovca.

 

Medzi prípadmi, ktoré museli hasiči riešiť, bola aj strhnutá strecha na rodinnom dome v Šaštíne-Strážach. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies