VIDEO Dráma na mori: Pri pobreží Portorika vzbĺkol trajekt, evakuovali takmer 500 pasažierov

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:38 • 2 min
VIDEO Dráma na mori: Pri pobreží Portorika vzbĺkol trajekt, evakuovali takmer 500 pasažierov

SANJUAN - Pri severnom pobreží ostrova Portoriko začal dnes horieť trajekt s vyše 500 ľuďmi na palube. Na mieste podľa agentúry AP zasahovala americká pobrežná stráž, ktorá pasažierov prevážala do portorickej metropoly San Juan.

slovakia

left justify in out

Niekoľko desiatok osôb, ktoré boli dehydrované, utrpeli šok, alebo mali dýchacie ťažkosti, záchranári prevážali na nosidlách. Rozsah a povaha zranení, ktoré si nehoda vyžiadala, nebol bezprostredne známy.


Požiar podľa pobrežnej stráže vypukol v stredu ráno miestneho času v strojovni a následne sa rozšíril do zvyšku lode. Na trajekte s názvom Caribbean Fantasy, ktorý smeroval z dominikánskej metropoly Santo Domingo do San Juanu, bolo v tom čase dovedna 512 ľudí.


Prevažná časť cestujúcich pochádzala z Dominikánskej republiky. Boli medzi nimi aj desiatky mladých športovcov, ktorí cestovali na súťaž do Portorika. Záchranári už do bezpečia previezli všetkých pasažierov a následne pristúpili k evakuácii 26 členov posádky, uviedla agentúra BNO News. Príčina nehody doposiaľ známa nie je. Caribbean Fantasy je dlhý 187 metrov. Na palubu tohto trajektu sa zmestí asi 60 áut a približne 1050 cestujúcich.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies