VIDEO Drahoš vs. Zeman. Kto má väčšie šance stať sa prezidentom?

NETKY.SK • 25 Január 2018, 06:10 • 2 min
VIDEO Drahoš vs. Zeman. Kto má väčšie šance stať sa prezidentom?

PRAHA – Druhé kolo prezidentských volieb v Českej republike, v ktorom proti sebe stoja dvaja kandidáti, súčasný prezident Miloš Zeman a uznávaný český profesor Jiří Drahoš, sa nesie v znamení ostrej kampane.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V sobotu 27. januára sa rozhodne, kto bude na čele krajiny najbližších 5 rokov. Súčasná hlava štátu Miloš Zeman, ktorá sa nezúčastňovala predvolebných diskusií pred 1. kolom prezidentských volieb, si ušetril svoju energiu v boji o voliča do 2. kola a zaútočil.

 

Zeman má v televíznych debatách jednoznačne navrch od svojho politicky neskúseného súpera Jiřího Drahoša. Zeman je s prihliadnutím na jeho politickú kariéru skúsený politik s výbornými rečníckymi schopnosťami, čo sa prejavilo aj v utorkovom dueli, ktorý odvysielala televízia Prima.

 

Obaja kandidáti si prizvali svojich fanúšikov, čo v niektorých momentoch pôsobilo veľmi dehonestujúco vzhľadom na správanie sa a vykrikovanie publika. Zeman pôsobil sebaisto, pričom svojho súpera dostal niekoľkokrát pod tlak záludnými otázkami, ktoré sa týkajú zdaňovania cirkevných reštitúcií či migrácie. 

 

Aj napriek tomu, že neúspešní kandidáti po 1. kole vyjadrili jasnú podporu Jiřímu Drahošovi, výsledky volieb budú skutočne tesné a rozhodovanie samotných voličov ťažké.

 

Ako hodnotí predvolebnú atmosféru a samotných kandidátov na prezidenta v Českej republike politický analytik Ján Baránek, sa dozviete v priloženom videu.    

 

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Analytik vie, čo rozhodne pri voľbe prezidenta v Čechách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies