VIDEO Downieho smoliarsky návrat do Philadelphie, má otras mozgu

NETKY.SK • 2 November 2013, 15:43 • 2 min
VIDEO Downieho smoliarsky návrat do Philadelphie, má otras mozgu

PHILADELPHIA - K zraneniu došlo pri bitke s Aaronom Volpattim. Steve Downie si zabudol kryť tvár.

slovakia

left justify in out

Na svoj návrat do Philadelphie po piatich rokoch nebude v dobrom spomínať kanadský hokejista Steve Downie. Dvadsaťšesťročný útočník, ktorého "letci" získali pred dvomi dňami z Colorada, nedohral svoj prvý zápas v drese Flyers od štvrtkovej výmeny pre otras mozgu. Navyše jeho tím schytal v noci na sobotu od Washingtonu debakel 0:7 a po deviatej prehre naďalej figuruje na predposlednom mieste tabuľky celej NHL.

Drsný krídelník so zlou povesťou, ktorý nastúpil v prvom útoku Philadelphie po boku Claudea Girouxa a Vincenta Lecavaliera, sa zranil pri bitke s Aaronom Volpattim v druhej tretine. Downie si v jednom momente zabudol kryť tvár a inkasoval od súpera tvrdý direkt. Následne si gestom vypýtal ukončenie bitky a značne otrasený zamieril do kabíny. Podľa generálneho manažéra Flyers Paula Holmgrena ho previezli na vyšetrenia a pozorovania do miestnej nemocnice.

Okrem Downieho bude mať zlé nepríjemné spomienky na duel aj jeho spoluhráč Lecavalier, ktorý v bitke so Stevom Oleksym stratil dva zuby a utrpel poranenia v oblasti tváre. Podľa Holmgrena ani jeden z nich neodcestuje s mužstvom na sobotňajší zápas na ľad New Jersey.

Downie debutoval v NHL pred šiestimi rokmi práve v drese Flyers. V sezóne 2008/2009 ho vedenie Philadelphie vymenilo do Tampy Bay, kde odohral neúplné štyri ročníky. V sezóne 2011/2012 sa sťahoval do Colorada, kde však vinou zdravotných problémov odohral len 33 stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona