AKTUALIZOVANÉ VIDEO Dôvera a ambulantní lekári sa zatiaľ stále nedohodli

NETKY.SK • 29 September 2017, 13:06 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Dôvera a ambulantní lekári sa zatiaľ stále nedohodli

Už len desiatky hodín majú Dôvera Zdravotná poisťovňa a Združenie ambulantných poskytovateľov (ZAP) na to, aby sa dohodli na podmienkach fungovania od 1. októbra. Zatiaľ k nej stále nedošlo. Dôvera verí, že sa tak stane v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Predseda správnej rady ZAP Marian Kollár konštatoval, že ponuku posťovne na plošné zvýšenie o 3 percentá od 1.10 nemohli akceptovať. "Trváme na 5-percentnom zvýšení, s tým, že prerozdelenie celkového ponúkaného navýšenia v 2 etapách nebude percentuálne rozdelené na 3 % plus 11 % (respe. 8%) ale na 5% + 9 % (resp. 6%) plošne," zdôraznil Kollár.

 

Rokovania budú pokračovať hneď po víkende. Definitívne stanovisko bude známe najneskôr v utorok vo večerných hodinách.

Uvedené pre členov ZAP znamená, že od 01.10.2017 sú vo vzťahu k Dôvera, zdravotná poisťovňa, a.s. v nezmluvnom vzťahu.  

ZAP deklaruje, že aj napriek uvedenému bude poistencom Dôvery do utorka poskytovať zdravotnú starostlivosť ako doteraz, teda ako keby zmluvný vzťah bezo zmeny pokračoval. 

"V prípade, že v utorok bude výsledkom rokovania dohoda o podmienkach zmlúv, budeme trvať na tom, aby súčasťou tejto dohody bolo aj doplatenie poskytnutej zdravotnej starostlivosti členmi ZAP počas doby trvania nezmluvného vzťahu. Dôvera na dnešnom informačnom stretnutí k postupu ďalšieho rokovania deklarovala, že svojim poistencom vyšetreným u nezmluvného poskytovateľa bude uhrádzať lieky a laboratórne a zobrazovacie vyšetrenia," povedala výkonná riaditeľka ZAP Zuzana Dolinková.

 

O stanovisko sme požiadali aj poisťovňu Dôvera.

 

"Našim poistencom bude poskytovaná zdravotná starostlivosť u lekárov ZAP-u bez akýkoľvek  zmien, teda v plnom rozsahu. Tak sme si to potvrdili s vedením ZAP a zároveň sme si dohodli najbližšie stretnutie na utorok večer, pretože obidve strany chcú znova rokovať. Veríme, že sa situácia čoskoro vyrieši a pacienti to pocítia na kvalitnejšej liečbe," odpovedal Matej Štepianský, PR špecialista Dôvery.

 

Prečo ZAP zatiaľ nesúhlasí s podmienkami poisťovne, sa dozviete v priloženom videu. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona