VIDEO Dojemná rozlúčka Slovanu so sezónou v KHL

NETKY.SK • 25 Február 2015, 07:16 • 2 min
VIDEO Dojemná rozlúčka Slovanu so sezónou v KHL

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava neuspeli v poslednom tohtosezónnom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v utorok podľahli pred vlastnými fanúšikmi fínskemu Jokeritu Helsinki 2:3 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

V konečnom účtovaní nazbierali "belasí" 63 bodov so skóre 136:188 a v tabuľke Západnej konferencie obsadili posledné 14. miesto. Slovan rovnako ako pri nedeľňajšom víťazstve 5:2 nad SKA Petrohrad nastúpil len so štrnástimi korčuliarmi (Lunter sedel na striedačke, pozn.) a od úvodu ťahal za kratší koniec. Skóre duelu otvoril už v 2. min Sallinen, druhý pridal v 36. min obranca Gunderson. Po druhej tretine síce mali zverenci trénera Petriho Matikainena na svojom konte viac striel ako ich súper (24:20), no opäť doplácali na nízku efektivitu v zakončení. To sa im podarilo zlomiť v tretej časti, keď na 1:2 znížil L. Nagy a v presilovke vyrovnal Murley. Definitívnu bodku za duelom dal v poslednej minúte predĺženia Korpikari.


V sezóne 2014/2015 síce odohral Slovan až 60 duelov, no nazbieral v nich najmenej bodov počas doterajšieho účinkovania v KHL. V premiérovom ročníku z 52 zápasov vyťažil 78 bodov, o rok neskôr z 54 stretnutí 67 bodov a teraz má v konečnej tabuľke 63 bodov.


Pre Slovan to bol možno posledný duel v KHL, už dlhšie sa špekuluje o jeho odchode. Klub sa priaznivcom poďakoval za podporu prostredníctvom videokocky nápisom "Ďakujeme za nezabudnuteľné tri sezóny!"

 



Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Góly: 49. L. Nagy (J. Brejčák), 52. Murley (L. Hudáček, Baranka) - 2. Sallinen (Peltola), 36. Gunderson (Sallinen, Aaltonen), 65. Korpikari (Omark)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Sergejev - Balodis, Birin (všetci Rus.), 10 055 divákov
Zostavy:
Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, J. Brejčák, Barker, V. Mihálik - Jeglič, Tičar, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Bartovič - Netík, A. Šťastný, Dominik Rehák (41. M. Lunter)
Jokerit: Helenius - Gunderson, Korpikari, Peltola, Väänänen, Todd, Ohtamaa - Huhtala, N. Kapanen, Hagman - Aaltonen, Wirtanen, Sallinen - Moses, Koukal, Omark - Pöysti, Hahl, Mäki

Favorizovaní hostia začali aktívnejšie a už v 2. min sa ujali vedenia, keď Sallinen prenikol do útočného pásma po pravej strane a švihom z kruhu trafil pod hornú žŕdku Backlundovej bránky - 0:1. Hra sa "prelievala" zo strany na stranu, lepší boli "žolíci" z Helsínk, no skóre sa v úvodnom dejstve už nezmenilo. Brankár Jokeritu Helenius si poradil s pokusmi Netíka, Tičara i Jegliča, na opačnej strane nepochodili Wirtanen či Hagman.

V druhej časti pokračoval nápor hostí, príležitosti však mal aj Slovan. V 26. min si Helenius poradil s prečíslením domácich, neskôr ho v úniku neprekonal kapitán Bartovič a pred koncom druhej časti ani Netík. Na opačnej strane brankár Backlund zlikvidoval únik Aaltonena a strelu voľného Mosesa. Nestačil však na pokus Gundersona spomedzi kruhov v 36. min - 0:2.


V tretej tretine sa strelecky dočkal aj Slovan. V 48. min v prečíslení mieril M. Lunter vysoko nad, no vzápätí najproduktívnejší hráč bratislavského mužstva v tejto sezóne L. Nagy unikol obrane hostí a blafákom na bekhendovú stranu znížil na 1:2. Domáci v 52. min vyrovnali v presilovke, úplne voľný Murley nedal súperovmu brankárovi žiadnu šancu - 2:2. Duel dospel až do predĺženia, v ktorom rozhodol hosťujúci Korpikari.

Hlasy:
Petri Matikainen (tréner Slovana): "Skončili sme so cťou, chlapci odohrali dobrý duel. Slovan má neuveriteľne skvelých fanúšikov, ďakujem im za podporu. Bratislava je hokejové mesto. Ďakujem vedeniu, že mi dalo šancu tu pôsobiť. Mohli sme na tom byť lepšie, ale mali sme veľa problémov. Teraz je už koniec."

Erkka Westerlund (tréner Jokeritu): "Bol to dobrý a vyrovnaný hokejový duel vo vynikajúcej atmosfére. Verím, že Slovan zostane v KHL, je to jedno z najlepších miest v celej súťaži."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Je dobré, že sme sa vrátili do duelu, no škoda posledného gólu. Všetci štyria sme pozerali na puk, traja zbytočne atakovali jedného hráča. Chceli sme ísť do nájazdov a vyhrať posledný zápas. Aspoň sme sa vrátili do stretnutia. Jokerit veľmi dobre bráni, bol to ťažký duel. Počuli sme o tom, že Slovan končí v KHL, je to veľká škoda. Na Slovensku nie sú peniaze. Mohlo to tu zostať, bolo by to dobré pre slovenský hokej. Fanúšikovia sú skvelí. Skončilo sa to tu a uvidíme, čo bude v nasledujúcej sezóne. Ďakujeme priaznivcom za celosezónnu podporu, boli vynikajúci. Som šťastný, že som tu mohol hrať. Je to veľká škoda, že Slovan končí v KHL, lebo je to hokej na úrovni. Teraz budem mať dva týždne voľno a potom začnem trénovať a pripravovať sa na MS, chcem zabojovať o miestenku. V poslednom súboji som dal gól, ale nevyhrali sme. Počas celej sezóny sme dostávali góly pred koncom zápasov, rovnako aj dnes. Aspoň sme zabojovali a dosiahli remízu. Záverečnú domácu sériu sme nehrali zle. Teraz si musíme oddýchnuť, pretože posledný mesiac sme hrali na tri päťky a na fyzičku to bolo náročné."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies