VIDEO Dohra bitky na futbale v Huncovciach: Policajná razia!

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 15:20 • 2 min
VIDEO Dohra bitky na futbale v Huncovciach: Policajná razia!

KEŽMAROK – Bitka medzi osadníkmi z obce Huncovce a futbalistami mala dnes dohru. V rómskych osadách Huncovce a vo Veľká Lomnica sa dne konala dvojhodinová mimoriadna pátracia policajná akcia.

slovakia

left justify in out

„Akcia, ktorá sa začala ráno o šiestej hodine bola zameraná na pátranie po hľadaných osobách, po páchateľoch trestnej činnosti a priestupkov. Aktívne zapojených  bolo 83 policajtov /poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície/ a 3 služobné psy,“ povedala pre netky.sk hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

 

Prešovská polícia obvinila v prípade sobotňajšej bitky v obci Huncovce v okrese Kežmarok zatiaľ štyroch ľudí, po ďalších pátra.

 

 

Podobnú bitku medzi osadníkmi a futbalistami Huncovce nezažili

Víkendová bitka asi stovky obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov v Huncovciach v okrese Kežmarok bola podľa starostu obce Jozefa Majerčáka prvou, pri ktorej proti sebe stáli obyvatelia osady a futbalisti. „Doteraz tu boli rôzne potýčky a nemalo to takýto rozsah,“ uviedol pre SITA starosta. Víkendová bitka bola podľa starostu výsledkom súhry viacerých okolností. „Bolo pekne, teplo, obdobie dávok, emócie,“ opísal situáciu starosta, podľa ktorého zrejme tieto okolnosti zohrali významnú úlohu pri víkendovej udalosti.

 

Starosta priznal, že problémy na futbalovom štadióne sú už dlhodobo. Ide o problém so starostlivosťou o areál štadióna, ktorý hlavne deti z osady sústavne ničia a poškodzujú. Práve aj o otázke investovania do futbalového štadióna diskutovali na piatkovom zasadnutí obecní poslanci.

 

Starosta Huncoviec Majerčák si myslí, že "problémy s touto skupinou ľudí sú na východnom, strednom i západnom Slovensku. Napätia v obciach sú, ale nič sa nerieši“. Problém s neprispôsobivými na Slovensku podľa starostu posledných 25 rokov len narastá.

 

Podľa webového portálu Čas.sk približne 100 rómskych osadníkov z osady pri Huncovciach v okrese Kežmarok dobilo v sobotu 22. marca mladých futbalistov a funkcionárov. Dôvodom bitky podľa portálu bolo to, že futbalisti požiadali osadníkov, aby opustili futbalové ihrisko, na ktorom chceli odohrať priateľský zápas. V sobotu si do Huncoviec žiaci a dorastenci pozvali na zápas rovesníkov z Vysokých Tatier. Deti z miestnej osady nechceli futbalistov na ihrisko pustiť. Ako píše Čas.sk., keď im funkcionári dohovárali, začali byť agresívni. "Niektorí zabehli do blízkej osady, z ktorej sa na nás vyrútila asi stovka vyzbrojených Rómov a začali nás biť,“ dodali. Niektorí hráči sa stihli skryť v kabínach, iní to šťastie nemali. „Zbili ma palicou, no našťastie som mal čiapku a náraz som čiastočne stlmil rukou. Bola to však hrôza a des, pretože osadníci len vrieskali a kričali dookola to isté - zabiť, zabiť!“ povedal pre Čas.sk tréner hostí Miroslav Louda. Podľa portálu Čas.sk Rómov rozohnali až kukláči. „Zasahovalo 15 policajtov a na oddelenie predviedli 10 výtržníkov. Pri incidente sa zranili štyria ľudia,“ uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies