VIDEO Dôchodca svoj malý byt za 30 rokov prerobil na Versajský palác

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 15:47 • 2 min
VIDEO Dôchodca svoj malý byt za 30 rokov prerobil na Versajský palác

SOUTHAMPTONE – Britský penzista Adrian Reeman (67) sa pustil do nevídaného projektu a za 30 rokov svoje skromné obydlie premenil na Versajský palác, ktorý paradoxne nikdy nenavštívil.

slovakia

left justify in out

Bývalý kuchár námorných síl tvrdí, že so svojou ženou veľa necestuje a namiesto toho, aby navštívili Versailles, si ho urobili doma.

 

Adrian strávil tri desaťročia, kým svoj malý bytík v Southamptone transformoval na rezidenciu hodnú kráľa. Premenou prešlo všetko, steny, stropy, skrine či krby v oboch miestnostiach. Dokonca aj zo záchoda sa stal vyšperkovaný trón, kde má časom pribudnúť mramorová dekorácia.  Adrian sa poctivo vyhral s každým detailom.

 

"Zbožňujem túto prácu, som veľmi spokojný s tým, čo som urobil, ale stále mám pocit, že je treba ešte zopár úprav," vysvetlil Reeman. "Ľudia sú prekvapení a ohromení, keď prídu. Tvrdia, že to vyzerá fantasticky ale pre mňa je to normálne. Mám svoj vlastný palác - len v menšom vydaní,“ pokračuje.

 

Adrian začal byt prerábať hneď, ako sa tam v roku 1986 nasťahoval so ženou. Nemal pritom žiadne školenia a dokonca Versailles ani nikdy naživo nevidel. Tvrdí, že byt ani nemá byť kópiou paláca. Jednoducho sa mu páči ten štýl a podľa vlastného gusta ho aplikoval vo svojom byte.  

 

 

Adrianove dielo je v skutku skvostné, jediný problém je klauzula v nájomnej zmluve, podľa ktorej musí v prípade odchodu vrátiť byť do pôvodného stavu.

 

"Neexistuje žiadna šanca, že by sa mi to podarilo vrátiť do pôvodného stavu. Ale kto by to aj chcel? Bola tam obyčajná škaredá tapeta. Dostali sme ponuku na kúpu bytu, ale odmietli sme, lebo by to bolo príliš drahé. Napriek tomu tu chceme zostať čo najdlhšie. Nevidím žiaden dôvod na sťahovanie,“ povedal Adrian. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona