VIDEO Do ulíc Drážďan vyšlo takmer 20-tisíc ľudí protestovať proti islamskému extrémizmu

NETKY.SK • 9 December 2014, 13:56 • 2 min
VIDEO Do ulíc Drážďan vyšlo takmer 20-tisíc ľudí protestovať proti islamskému extrémizmu

BERLÍN - Do centra nemeckého mesta Drážďany v pondelok večer vyšlo takmer 20-tisíc ľudí. Približne 10-tisíc z nich sa zúčastnilo na veľkom pochode proti islamskému extrémizmu.

slovakia

left justify in out

Organizátori akcie tak nadviazali na predchádzajúce zhromaždenia a poukázali na zvyšujúci sa počet imigrantov a hrozby zo strany radikálneho islamu. Do drážďanských ulíc však vyšli aj ich odporcovia. Podľa odhadov ich bolo 9000. Na bezpečnosť dozerali stovky rozmiestnených policajtov. K situácii sa v pondelok vyjadril aj minister spravodlivosti Heiko Mass, podľa ktorého sa tu vytvára "xenofóbna atmosféra", a to na "chrbtoch ľudí, ktorí už všetko stratili a prišli k nám hľadať pomoc".

 

Takmer 50 policajtov utrpelo zranenia počas októbrových násilností v centre nemeckého mesta Kolín, kde sa konala demonštrácia krajne pravicových radikálov proti násiliu páchanom islamskými fundamentalistami. Pôvodne nenásilné zhromaždenie približne 2500 extrémistov sa zmenilo na násilné, keď polícia zasiahla proti pravicovým radikálom hádžucim kamene, fľaše a pyrotechniku vodnými delami a obuškami. 

 

Odhaduje sa, že v Nemecku žijú viac ako štyri milióny vyznávačov rôznych smerov islamu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies