VIDEO Do kín mieri slovensko-rusko-česká koprodukčná dráma Pivnica

NETKY.SK • 25 September 2018, 16:35 • 2 min
VIDEO Do kín mieri slovensko-rusko-česká koprodukčná dráma Pivnica

BRATISLAVA - Po svetovej premiére na 13. Medzinárodnom filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch vstupuje tento týždeň do slovenských kín očakávaná snímka Pivnica.

slovakia

left justify in out

Film, ktorý ukáže, čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa, nakrútil ruský režisér Igor Vološin. Novinársku projekciu slovensko-rusko-českej drámy uviedli v utorok v bratislavskom Kine Lumiére.

 

Diváci sa môžu tešiť na medzinárodné hviezdne obsadenie. Hlavnú postavu Milana hrá francúzsko-americký herec Jean-Marc Barr, známy spoluprácami s Lucom Bessonom a Larsom von Trierom, zahral si v snímkach ako Magická hlbočina (1988), Dogville (2004) či Manderlay (2006).

 

Na konte má nomináciu na prestížnu cenu francúzskej filmovej akadémie César. Táňu si zahrala manželka režiséra Vološina, ruská herečka Olga Simonova, známa z dobrodružnej komédie Skoryj, Moskva-Rossija či drámy Beduin, za ktorú bola ocenená cenou za najlepší ženský herecký výkon na belgickom filmovom festivale v Monse. V úlohe tvrdého a nekompromisného policajta sa predstaví jeden z najznámejších slovenských hercov súčasnosti Milan Ondrík, v Pivnici si zahrali aj Jana Oľhová či slovenský hudobný producent a raper Dalyb - Dalibor Štofan.

 

 

Za kamerou stál Martin Žiaran. Dlhoročné manželstvo Milana a Táne je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však 16-ročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie, a rozhodne sa odhaliť pravdu sám.

 

Producentkou filmu je Lívia Filusová a jej spoločnosť Furia Film, ktorá vyrobila aj hranú snímku V tichu či dokumenty Malý zúrivý Robinson a Posledná maringotka. Koproducentami sú Gate Film, 8 Heads Productions a RTVS. Pivnica vstúpi do slovenskej kinodistribúcie od štvrtka (27.9.).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona