VIDEO: Do budovy pri Miláne narazilo lietadlo!

NETKY.SK • 3 Október 2021, 16:44 • 2 min
VIDEO: Do budovy pri Miláne narazilo lietadlo!

MILÁNO - Malé lietadlo v nedeľu narazilo do prázdnej dvojposchodovej budovy na predmestí Milána.

slovakia

left justify in out

Na jeho palube bolo podľa talianskych médií osem ľudí, dvojčlenná posádka a šesť pasažierov, ktorí pri nehode prišli o životTlačová agentúra LaPresse pôvodne citovala hasičov z miesta nehody, podľa ktorých zomreli pilot a piati pasažieri. Neskôr agentúra a ďalšie médiá informovali, že v lietadle bolo osem ľudí vrátane malého chlapca.

 


Televízia Rai informovala, že všetci pasažieri boli pravdepodobne Francúzi. Hasiči bezprostredne nepotvrdili národnosti obetí ani počet ľudí na palube stroja.


Talianski hasiči na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedli, že okrem ľudí na palube lietadla nemala nehoda pri stanici metra San Donato Milanese ďalších účastníkov. Niekoľko áut, ktoré boli zaparkované neďaleko, začali v dôsledku havárie horieť

 

Horieť začala aj samotná budova, do ktorej lietadlo narazilo. Stúpajúci tmavý dym bolo vidno aj na vzdialenosť niekoľkých kilometrov.

 


Televízia Sky TG24 informovala, že lietadlo smerovalo z milánskeho letiska Linate na ostrov Sardínia a havarovalo iba 11minút po štarte. Spomenutá budova, ktorú hasia požiarnici, údajne prechádzala renováciou. 

 

Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Podľa niektorých svedkov sa lietadlu krátko pred nárazom vznietil motor. Celú udalosť už začal vyšetrovať taliansky úrad pre civilné letectvo. 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona