VIDEO Do Bratislavy pricválali kone z praveku a stredoveku v sprievode veľkej šou

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 10:54 • 2 min
VIDEO Do Bratislavy pricválali kone z praveku a stredoveku v sprievode veľkej šou

BRATISLAVA – V piatok večer sa v Bratislave na lodi Hotel Gracia uskutočnil krst knihy s názvom Kone v praveku a stredoveku, ktorú napísali spoločne traja autori Ján Bakoš, Jás Kushev a Juraj Bakoš.

slovakia

left justify in out

Ján Bakoš bol celý život veterinár a od malička sa venoval koňom. Okrem toho pôsobil ako zootechnik, chovateľ, plemenár,  kočiš, jazdec a dokonca bol aj riaditeľom Štátneho žrebčína v Prešove.

 

Kniha je historicko-hippologickou prácou, vďaka ktorej sa čitateľ oboznámi s fylogenézou, vnútornými a vonkajšími vlastnosťami koní. Okrem histórie koní obsahuje aj množstvo zaujímavostí  kultúrneho typu pradávnych civilizácií.

 

img

 

Juraj Bakoš (vpravo) pokrstil knihu symbolicky zlatou podkovou

 

Krst knihy prebiehal za sprievodu bohatého sprievodného progamu. Zaspievala talentovaná Natália Halapová, vyspútili profesionálni tanečníci, fakírka čarovala s ohňom aj s LED svietidlami a svoje umenie ukázal aj barman. Príjemným spestrením bola aj módna prehliadka, kde si na svoje prišli muži aj ženy. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies