VIDEO Djokovič opäť baví: Zatancoval si so svojím fanúšikom

NETKY.SK • 3 September 2015, 10:04 • 2 min
VIDEO Djokovič opäť baví: Zatancoval si so svojím fanúšikom

NEW YORK - Rakúsky tenista Andreas Haider-Maurer nebol v 2. kole prekážkou, ktorá by lepšie preverila formu svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Djokovič zdolal Haidera-Maurera (52. v renkingu) za 91 minút 6:4, 6:1, 6:2. Favorit v poslednom súboji tzv. večerného programu tretieho hracieho dňa na newyorskom "harde" dominoval najmä od stavu 4:4 v prvom sete, keď získal 14 z nasledujúcich 17 hier.

slovakia

left justify in out

"Áno, od toho momentu, teda stavu 4:4, som začal hrať lepšie. Vychádzalo mi všetko potrebné,“ uviedol Djokovič v prvom interview ešte na kurte. O niečo neskôr divákom na najväčšom Štadióne Arthura Ashea predviedol tanečnú kreáciu s uterákom, ktorý mu spontánne priniesol fanúšik z publika. Spolu si potom zatancovali v divokom rytme a napokon sa nechali odfotiť v tričkách so srdiečkovým logom "I love New York", za čo si obaja vyslúžil veľký potlesk na otvorenej scéne.

"Som rád, že zišiel dolu za mnou na kurt, nebolo to plánované. Ten fanúšik je pravý zabávač. Vídam ho na svojich zápasoch už päť rokov. Baví publikum, tancuje, dáva si dolu tričká, má ich na sebe aj niekoľko vrstiev," zasmial sa Djokovič na tlačovej besede po zápase 2. kola.

 



Víťaz v stredu neskoro večer ponúkol 6 es a celkovo 27 víťazných úderov. Premenil 5 z 10 brejkbalov, súper sa nedostal ani k jednému. Bolo to 29. víťazstvo Djokoviča bez prerušenia v 2. kole na grandslamových turnajoch, táto šnúra sa začala ešte v roku 2008 práve na US Open. Zatiaľ naposledy v tejto fáze turnaja veľkej štvorky prehral s Maratom Safinom na Wimbledone 2008.

"Až do stavu 5:4 v prvom sete môj súper výborne podával. Mal rýchlostný priemer tuším 130 míľ/h a to sa ťažko returnovalo. Postupne som si zvykol a zlepšil som svoju hru na príjme," uviedol Djokovič na serveri ATP World Tour.

Stále platí, že šampión New Yorku z roku 2011 Djokovič nikdy neprehral na US Open v 2. kole a to má za sebou už 11. "druhý" zápas. Vlani sa lúčil v semifinále (skončil na rakete Japonca Keia Nišikoriho), ale odvtedy je na Majors takmer suverénny. Z ostatných 22 zápasoch na turnajoch veľkej štvorky prehral iba raz - vo finále Roland Garros v Paríži so Stanom Wawrinkom. K titulom z Australian Open a Wimbledonu by rád pridal aj ten z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických. Súperom belehradského rodáka v 3. kole bude Talian Andreas Seppi, s ktorým v 10 vzájomných súbojoch ani raz neprehral.

Zverenec dvojice Boris Becker - Marián Vajda má aj zásluhou tohtoročných triumfov na Australian Open a vo Wimbledone v zbierke už 9 grandslamových trofejí. Ak by pridal po štyroch rokoch druhé prvenstvo z New Yorku, zaokrúhlil by počet titulov z najväčších štyroch podujatí na svete na desať. Zároveň by po štyroch rokoch ovládol tri zo štyroch turnajov s prívlastkom grandslamové. "Cítim sa fyzicky silnejší a odolnejší ako vtedy a mám aj viac skúseností," vravel Djokovič ešte pred začiatkom podujatia v New Yorku.

Dvojhra mužov - 2. kolo:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Andreas Haider-Maurer (Rak.) 6:4, 6:1, 6:2




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies