VIDEO Dizzee Rascal predstavil videoklip ku skladbe Hype

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:22 • 2 min
VIDEO Dizzee Rascal predstavil videoklip ku skladbe Hype

BRATISLAVA - Anglický rapper a spevák Dizzee Rascal zverejnil v nedeľu videoklip ku skladbe Hype, na ktorej sa produkčne podieľal škótsky dídžej a producent Calvin Harris. V pestrej novinke vystupujú prevažne 31-ročný interpret a rôzni tanečníci, no ku koncu sa v nej objavil tiež o rok starší Harris. Dvojica v minulosti spolupracovala aj na skladbách Dance Wiv Me, Holiday alebo Here 2 China. Video k ich najnovšej kolaborácii je dostupné na službe YouTube.

slovakia

left justify in out

Rodák z Londýna spolupracoval tento rok okrem Harrisa aj s producentmi DJ Fresh a High Contrast, a to na skladbe How Love Begins. Vlani zas spolu s Anne-Marie hosťoval v piesni Love Ain't Just A Word od formácie Rudimental.


Hype je Harrisovým tretím singlom, ktorý ponúkol od vydania zatiaľ poslednej štúdiovky Motion (2014). Rodák z mesta Dumfries vlani zverejnil singel How Deep Is Your Love (feat. Disciples) a tento rok zas This Is What You Came For (feat. Rihanna). Obe skladby sa v britskom singlovom rebríčku dostali na druhé miesto. Je tiež autorom singla Olé, ktorý naspieval John Newman. Novinka sa dostala na trh v piatok 8. júla.


Dizzee Rascal, vlastným menom Dylan Kwabena Mills, sa pohybuje na scéne od roku 2000. Debutoval v roku 2003 albumom Boy In Da Corner, za ktorý získal prestížnu Mercury Prize. Nasledovali nahrávky Showtime (2004), Maths + English (2007), Tongue n' Cheek (2009) a zatiaľ naposledy The Fifth (2013). Najväčší komerčný úspech zaznamenal s Tongue n' Cheek, ktorý sa v britskom albumovom rebríčku dostal najvyššie na tretiu priečku a v predajnosti získal platinovú platňu. Medzi jeho najznámejšie skladby patria spomínaná Dance Wiv Me, Bonkers, Holiday či Dirtee Disco, pričom so všetkými dobyl singlový UK Chart.


Calvin Harris, vlastným menom Adam Richard Wiles, vydal prvý album I Created Disco v roku 2007. Nasledovali nahrávky Ready For The Weekend (2009), 18 Months (2012) a spomínaná Motion. Na konte má aj single ako I'm Not Alone, Bounce (feat. Kelis), Let's Go (feat. Ne-Yo), We'll Be Coming Back (feat. Example), Sweet Nothing (feat. Florence Welch), Summer či Outside (feat. Ellie Goulding).

 

Zložil a produkoval piesne pre speváčky Kylie Minogue, Cheryl Cole či spomínanú Rihannu. Magazín Forbes ho v rokoch 2013 až 2015 označil za najlepšie plateného dídžeja, pričom vlani ho zaradil do zoznamu najlepšie platených celebrít a spolu s bývalou priateľkou Taylor Swift ovládol rebríček najlepšie platených celebritných párov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona