VIDEO Divé zvieratá v zajatí trpia, táto zúfalá kosatka sa pokúsila o samovraždu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 17:02 • 2 min
VIDEO Divé zvieratá v zajatí trpia, táto zúfalá kosatka sa pokúsila o samovraždu

TENERIFE - Atrakcie s morskými živočíchmi v SeaWorld ako aj cirkusy čelia čoraz väčšiemu odporu ľudí, no napriek tomu stále fungujú.

slovakia

left justify in out

Obrovské zvieratá zvyknuté na priestranný oceán a slobodu, v malých bazénoch veľmi trpia. Jeden prípad zašiel tak ďaleko, že sa kosatka menom Morgan pokúsila o samovraždu.

 

Morgan sa po predstavení  pre turistov v Loro Parque na Tenerife vymrštila na okraj bazénu, kde potom nehybne ležala  až 20 minút, kým ju chovatelia nedostali naspäť do vody. 

 

"Takéto správanie je pre veľryby veľmi nezvyčajné. Treba si uvedomiť, že umelé prostredie v parku je pre kosatku príliš malé a nenapĺňa ich životné potreby,“  povedal odborník na morské živočíchy Ric O'Barr.

 

„Jediný dôvod keď sa kosatky žijúce vo voľnej prírode priblížia k behu, je lov. Keď sa však kosatka dostane von z vody, riskuje, že  váha jej tela rozdrví vnútorné orgány,“ vysvetlil. Práve preto bolo správanie Morgan tak šokujúce. Akoby čakala, než jej orgány vypovedajú a bude koniec.

 

 

Morgan sa narodila vo voľnej prírode.  V roku 2010 ju záchranári odchytili pri pobreží Holandska, pretože bola dehydratovaná a vyziabnutá.

 

Napriek tomu, že sa už Morgan zdravotne zotavila, stále nebola prepustená na slobodu a slúži ako atrakcia v morskom parku.

SeaWorld po niekoľkých kontroverzných prípadoch a protestoch ľudí uviedol, že zvažuje zastavenie chovu všetkých kosatiek. Zatiaľ sa tak však nestalo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies