VIDEO Dievčatko bez domova sa poctivo učí na ulici za dažďa

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 19:14 • 2 min
VIDEO Dievčatko bez domova sa poctivo učí na ulici za dažďa

MANILA – Väčšina detí z „normálnych“ rodín školu neznáša a nechce sa im učiť. Tie chudobné si uvedomujú, že je to ich jediná cesta von z biedy, aspoň niektoré.

slovakia

left justify in out

Len 8- ročná Elaine Dolfo skončila na ulici spolu so svojimi rodičmi a mladšou sestrou po tom, ako jej otec ochorel a nedokázali zaplatiť nájom za byt. Elaine sa rozhodla dobre učiť, aby si našla dobrú prácu a pomohla rodine z biedy.

 

Jej príbeh sa na internete objavil aj s videom, v ktorom si Elaine robila domáce úlohy na ulici počas monzúnovej búrky. Bolo chladno a vietor jej rozfúkaval strany v zošite, preto sa snažila schovať pod deku, kde usilovne pracovala na svojom vzdelaní.

 

Elaine svojmu učiteľovi Rolandovi Villanuevovi povedala, že sa bude veľmi snažiť, aby bola najlepšia z triedy.

 

„Toto budem ukazovať deťom, aby si uvedomili aká dôležitá je škola a brali ju vážne. Každý by si mal uvedomovať, aké šťastie je mať dobré vzdelanie,“ povedal Rolando. „Malá Elaine bude mať v živote úspech. Tým som si istý. Je odhodlaná ísť si za svojím cieľom. Prišla o svoj domov, napriek tomu sa škole venuje a poctivo si robí svoje úlohy. Je veľmi inšpiratívna,“ dodal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies