VIDEO Dievča takmer zomrelo na opustenej púšti, GPS ju naviedla na neexistujúcu cestu

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 16:55 • 2 min
VIDEO Dievča takmer zomrelo na opustenej púšti, GPS ju naviedla na neexistujúcu cestu

TEXAS - Amber Vanhecke (24) prežila najhorší okamih svojho života a môže za to GPS.

slovakia

left justify in out

Študentka z Texasu sa 10. marca vybrala na výlet, pričom jej mal cestu ukazovať navigačný systém. Ten ju naviedol na neexistujúcu cestu. Amber po nejakej dobe došiel benzín a ocitla sa sama a stratená v strede púšte v blízkosti Grand Canyonu na okraji Arizony.


Tu prežila päť dní hrôzy. Mala pritom len minimum jedla a pitnej vody, ktoré by za bežných podmienok nestačili ani na jeden deň. Amber však napriek takmer beznádejnej situácii zachovala rozvahu a postupovala veľmi múdro.

 

Z kameňov vytvorila obrovský nápis „HELP" (pomoc), vďaka ktorému ju potom našlo záchranné lietadlo.

 

 

V piaty deň odišla od auta na viac ako 17 kilometrov hľadať telefónny signál. Na aute však nechala odkaz, keby ho náhodou niekto našiel a ona tam ešte nebola. Študentke sa na chvíľu podarilo zavolať na núdzové číslo. O 40 minút na to objavil jej auto letecký záchranár, ktorý ju transportoval do nemocnice. Pilot Jonah Nieves informoval, že Amber bola dehydrovaná a prežila vďaka silnej povahe a odhodlaniu bojovať.

 

 

Amber svoj príbeh opísala v relácii Good Morning America. „Panikárila som, vzlykala a plakala. Bola som sa ďaleko od všetkého a všetkých," priznala. Jedla len orechy, semená a sušené ovocie. V jeden deň okolo nej prešlo auto, no nikto si ju nevšimol. Hneď potom urobila na ceste barikády, aby ju už nikto ďalší neprehliadol. Na ceste sa však ďalšie auto nezjavilo.

 

V istom momente bola tak zúfalá, že si myslela, že zomrie a preto nakrútila videá pre priateľov a rodičov. Tie teraz zverejnila na internete. Amber je už v poriadku a vrátila sa do školy. Celú hospitalizáciu uhradila vďaka finančnej zbierke, ktorú zorganizovali dobrí ľudia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies