VIDEO Diamant Oppenheimer Blue vydražili za rekordných 51,3 milióna eur

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 09:08 • 2 min
VIDEO Diamant Oppenheimer Blue vydražili za rekordných 51,3 milióna eur

ŽENEVA - Za rekordných 56,8 milióna švajčiarskych frankov (v prepočte 51,3 milióna eur) vydražili v stredu v Ženeve diamant s názvom Oppenheimer Blue.

slovakia

left justify in out

Tento 14,62-karátový drahokam tak prekonal rekord z vlaňajšieho novembra, keď záujemca o diamant s názvom Blue Moon zaplatil 42,9 milióna eur, informovala v noci nadnes agentúra AP.

 


Podľa hovorkyne aukčného domu Christie's trvala dražba 25 minút, pričom vyvolávacia cena diamantu bola 24 miliónov eur. Identita jeho nového majiteľa, ktorý sa dražby zúčastnil telefonicky, nebola zverejnená. Modrý diamant zbrúsený do tvaru obdĺžnika je osadený do prsteňa a pomenovaný po Philipovi Oppenheimerovi, britskom obchodníkovi s diamantmi.


"V minulosti sa predalo už viacero modrých diamantov, ale nie takejto kvality," uviedol poradca Christie's pre klenoty. Modré diamanty sú najvzácnejšie; tvoria menej než dve percentá všetkých diamantov na svete. Ich obľúbenosť spočíva i v tom, že ich môžu nosiť ženy aj muži. Obľúbené sú najmä u mužov z Blízkeho východu, dopĺňa stanica CNBC.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies