VIDEO Deväťdesiatku kráľovnej Alžbety oslavovala aj princezná Charlotte

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 18:59 • 2 min
VIDEO Deväťdesiatku kráľovnej Alžbety oslavovala aj princezná Charlotte

LONDÝN - V centre Londýna sa dnes konala tradičná vojenská prehliadka na počesť 90. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II.

slovakia

left justify in out

Na oficiálnych oslavách sa po prvý raz zúčastnila aj kráľovnina vnučka, 13-mesačná princezná Charlotte z Cambridge.

 

 

Kráľovná Alžbeta svoje narodeniny oslavuje každý rok dvakrát. Pokým tie skutočné slávi 21. apríla v súkromní, oficiálne oslavy s tradičnou vojenskou prehliadkou "Trooping the Colour" sa konajú v júni, keďže vtedy je už v Londýne zvyčajne lepšie počasie, informovala agentúra AP.

 

Na dnešnej prehliadke neďaleko Buckinghamského paláca sa zúčastnilo viac ako 1500 vojakov. Jedinečnú atmosféru ako zvyčajne dopĺňali historické uniformy, jazdci na koňoch, vojenská hudba a slávnostné delostrelecké salvy.

 

img

 

Kráľovná Alžbeta II. sa v rámci prehliadky viezla v otvorenom historickom koči po ulici pred Buckinghamským palácom, ktorú lemovali davy miestnych obyvateľov a návštevníkov britskej metropoly. Panovníčku bolo jasne vidieť aj zďaleka, keďže mala kostým žiarivo zelenej farby.

 

img

 

Princovia Charles a William a princezná Anna zase predviedli svoje umenie jazdy na koni.

 

img

 

Členovia britskej kráľovskej rodiny na záver prehliadky vyšli na balkón Buckinghamského paláca, aby si spoločne prezreli prelet lietadiel tímu akrobatov britského kráľovského letectva. Princeznú Charlottu držala pritom na rukách jej matka, vojvodkyňa z Cambridge Catherine. Charlottin starší, dva a polročný brat George už sledoval výkony letcov postojačky.

 

img

 

Kráľovná Alžbeta sa na prehliadke Trooping the Colour zúčastnila už po 64. raz, čo je najviac spomedzi všetkých britských panovníkov.

 

V nedeľu budú oficiálne narodeninové oslavy pokračovať veľkou pouličnou párty pred Buckinghamským palácom, na ktorú kráľovná pozvala okolo 10.000 ľudí. Podobné oslavy pod holým nebom prebehnú aj v mnohých ďalších mestách Spojeného kráľovstva i britského Commonwealthu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies