VIDEO Desivý pohľad: Na rybárov sa rútila obrovská hmla!

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 16:00 • 2 min
VIDEO Desivý pohľad: Na rybárov sa rútila obrovská hmla!

MICHIGAN – Pohľad ako z hororu Stephena Kinga! Dvaja rybári natočili, ako sa na nich rúti obrovská hmla, ktorá vyzerala ako lavína.

slovakia

left justify in out

Andrew Ballard (24) sa spolu so svojím otcom vybrali na rybačku na piate najväčšie jazero sveta. Pokojnú rybačku otca so synom na jazere Michigan narušila obrovská hmla, ktorá sa začala formovať nad vodou. Dvadsaťstyriročný Andrew túto strašidelne vyzerajúcu hmlu natočil na svoj mobilný telefón.

 

 

Podľa meteorológa sa jednalo o tzv. advekčnú hmlu. Tá sa tvorí v prípade, keď sa teplý vzduch premiestňuje nad studený podklad. Pri pohybe sa vzduch ochladí a nasýti sa vodnými parami. Keď má vzduch veľkú rýchlosť, vystúpi nahor a vznikne mrak.

 

Viditeľnosť v advekčnej hmle je takmer nulová, a tak sa Ballardovi museli spoľahnúť na svoje GPS, aby sa dostali na breh. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies