VIDEO Denisu Sakovú by mal prezident vymenovať za ministerku vnútra vo štvrtok

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 16:29 • 2 min
VIDEO Denisu Sakovú by mal prezident vymenovať za ministerku vnútra vo štvrtok

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska by mal Denisu Sakovú vymenovať za ministerku vnútra vo štvrtok. Štátna tajomníčka to povedala po stretnutí s prezidentom v Prezidentskom paláci.

slovakia

left justify in out

"S pánom prezidentom sme mali veľmi konštruktívnu debatu, bola to zároveň veľmi náročná debata. Pán prezident sa so mnou rozprával veľmi korektne. Nechcem konkretizovať všetky body, o ktorých sme sa s pánom prezidentom bavili. Skutočne, až po mojom menovaní vo štvrtok," povedala Saková, čím naznačila, kedy by mohlo dôjsť k jej menovaniu.

 

Na otázku, či s prezidentom hovorili aj o medializovaných kauzách, odpovedala, že áno.  "Vysvetlila som mu, aká je skutočnosť. Pán prezident si vypočul moje stanovisko," popísala Saková.

 

Dodala, že desať rokov pracovala na rôznych projektoch na ministerstve vnútra a že má dosť veľa skúseností na to, aby ministerstvo viedla. Zároveň poprosila, aby ju média hodnotili podľa jej krokov.

 

Podľa koaličnej zmluvy patrí rezort vnútra strane Smer-SD, ktorá navrhla na tento post štátnu tajomníčku Denisu Sakovú. Post ministra vnútra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker, ktorý rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort zatiaľ vedie premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Prezident SR podľa ústavy vymenuje člena vlády, ktorého mu navrhne premiér. Nemá  možnosť odmietnuť ho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies