VIDEO Demonštranti v Maďarsku prerazili policajný kordón, dostali sa až pred parlament

NETKY.SK • 8 December 2018, 16:35 • 2 min
VIDEO Demonštranti v Maďarsku prerazili policajný kordón, dostali sa až pred parlament

BUDAPEŠŤ - Demonštranti v Budapešti sa v sobotu popoludní vyše hodiny pokúšali preraziť policajný kordón, ktorý im bránil vo vstupe na uzatvorené Kossuthovo námestie pred budovu maďarského parlamentu.

slovakia

left justify in out

Po tlačenici a šarvátkach im policajti o 13.30 h ustúpili a vpustili ich na námestie, ale samotnú budovu parlamentu naďalej chránil kordón.

 

Podľa internetového vydania ľavicového denníka Népszava na "obsadenie" Kossuthovho námestia po oficiálnom ukončení ohláseného odborárskeho protestu proti návrhu novely zákonníka práce vyzval podpredseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Imre Komjáthi.

Ľavicový politik sa pri potýčke demonštrantov s policajtmi ľahšie zranil.

Demonštráciu proti vládnej snahe presadiť novelu zákonníka práce s rozšírením rámca ročných nadčasov z terajších 250 na 400 hodín zorganizovalo Združenie maďarských odborárov (MSZSZ). 

 

Polícia ale neumožnila usporiadať protest na Kossuthovom námestí pred parlamentom s odvolaním sa na návštevu chránenej osoby, predsedu dolnej komory poľského parlamentu Mareka Kuchciňského.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies