VIDEO Demonštrácia proti zvoleniu Trumpa sa konala aj v Berlíne

NETKY.SK • 12 November 2016, 18:37 • 2 min
VIDEO Demonštrácia proti zvoleniu Trumpa sa konala aj v Berlíne

BERlÍN - Približne 300 ľudí sa dnes podvečer zišlo pred americkým veľvyslanectvom v Berlíne, aby protestovali proti zvoleniu Donalda Trumpa za prezidenta USA.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AP, akcia mala pokojný priebeh. Časť z prítomných mala v rukách transparenty s nápismi: "Love Trumps Hate" (Láska porazí nenávisť) či "Make Love, Not Trump."

 

AP pripomenula, že v Nemecku sa na budúci rok konajú voľby do Spolkového snemu, pred ktorými narastá popularita nacionalistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD). Účastníci dnešnej demonštrácie pri Brandenburskej bráne upozorňovali aj na túto skutočnosť, keďže najmenej jeden z nich mal transparent so sloganom "Nemecko, neurob v roku 2017 rovnakú chybu: AfD = Trump".

 

Spolupredsedníčka AfD Frauke Petryová v piatok uvítala Trumpovo zvolenie za prezidenta a uviedla, že sa tým ponúka "historická príležitosť riešiť chybný globálny ekonomický a sociálny vývoj posledných desaťročí"."

Dosluhujúci prezident USA Barack Obama sa na budúci týždeň v Berlíne stretne s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a ďalšími lídrami EÚ. Očakáva sa, že budú diskutovať aj o obavách, ktoré vo svete vyvoláva Trumpovo zvolenie za prezidenta USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies