VIDEO Dávajte pozor, komu zveríte vašich blízkych! Z týchto záberov vám bude do plaču

NETKY.SK • 28 Január 2018, 07:00 • 2 min
VIDEO Dávajte pozor, komu zveríte vašich blízkych! Z týchto záberov vám bude do plaču

NORTHAMPTONSHIRE - Gina Owen „dostala do srdca poriadnu ranu“, keď na kamerovom zázname zbadala čo sa deje s jej 78-ročnou mamou.

slovakia

left justify in out

Sabina Marsden trpí stareckou demenciou. Obe jej dcéry ju chodia pravidelne navštevovať, ale keďže pracujú a živia rodiny, cez deň jej zaobstarali pestúnku. Stav ich mamy sa zrazu zhoršil. Bola neobvykle smutná, od nervozity si škrabala stehná a vždy keď ju jedna z dcér prišla pozrieť, schmatla ju za ruku a silno ju zvierala. Mala horší spánok a strácala chuť do jedla.

 

Spočiatku si mysleli, že za to môže vývoj choroby, no časom začali mať podozrenie, že je týraná. Gina v dome nainštalovala bezpečnostné kamery a zlá predtucha sa potvrdila. Zamestnankyňa firmy Mega care, Stacey George (46) ich mamu bila, kričala na ňu, chovala sa k nej surovo a neúctivo. Gina bola práve v práci, keď zbadala Stacey v akcii. Okamžite vyštartovala z práce domov a zlú pestúnku vyhodila.

 

 

Mnoho ľudí by ju pravdepodobne fyzicky napadlo, no Gina povedala „že by tak bola rovnako zlá ako ona.“ Opatrovateľka bola zjavne prekvapená, keď ju Gina prichytila. „Nechcela som vás rozrušiť. Prepáčte," povedala. Pred tým, ako odišla ešte chvíľu arogantne posedela na gauči s rozjedeným jogurtom. 

 

Gina a Mandy opatrovateľku udali aj na polícii. Dostala podmienku a z práce ju vyhodili. Sestry však pre ňu chcú vyšší trest.

 

img
 

Tiež majú výčitky, že neposlúchli svojho otca Malcolma, ktorý zomrel v auguste 2015. Na smrteľnej posteli ich požiadal, aby mamu nikdy nikomu nezverili. Video a celý prípad zverejnili, aby varovali ostatných ľudí. Myslia si, že ich mama nie je jediná týraná dôchodkyňa v opatere cudzej osoby.

 

Firma ponúkajúca opatrovateľské služby vyjadrila hlboké zarmútenie a uviedla, že netušili, akých činov je ich bývalá zamestnankyňa schopná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies