VIDEO: Dav lovcov pokémonov musela krotiť polícia

NETKY.SK • 9 Október 2019, 22:33 • 2 min
VIDEO: Dav lovcov pokémonov musela krotiť polícia

Fenomén mobilnej hry Pokémon GO vo svete už pomaly opadáva, v Japonsku je však stále pri sile.

slovakia

left justify in out

Svedčí o tom obrovský dav ľudí v tokijskej štvrti Akihabara, ktorý sa vydal "loviť" pokémonov do ulíc a nakoniec ho musela usmerňovať polícia.

 

Princípom mobilnej hry Pokémon GO je hľadať po reálnom svete pokemonov - svetoznáme príšerky, ktoré potom hráči využívajú k súbojom. Keď sa potom na nejakom mieste objavia raritní pokémoni, pritiahne lokácia pozornosť naozaj veľkého množstva hráčov.

 

Presne to sa v utorok večer miestneho času stalo neďaleko preslávenej hráčskej štvrti Akihabara po šiestej hodine večer miestneho času. Davy hráčov zaplnili chodníky a ulice a znemožnili tak chodcom a autám prechádzať, respektíve prechádzať.

 

 

Situácia bola natoľko neúnosná, že k davu museli vyraziť policajti a usmerňovali lovca. Z ampliónov potom celý dav riadili, aby chodník zostal aspoň čiastočne priechodný a aby ľudia neboli nepozorní na ceste.

 

Hra Pokémon GO využíva takzvanú rozšírenú realitu, kedy sa do zobrazenia reálneho prostredia premietajú počítačom vytvorené objekty, v tomto prípade pokémoni.

 

Hra bola spustená v roku 2016 a stala sa celosvetovým hitom. Vzhľadom k obrovskému množstvu hráčov však dochádzalo k mnohým nehodám kvôli nepozornosti, hranie hry na nevhodných miestach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies