VIDEO Dať si slivovicu s liekmi nebol dobrý nápad, tvrdí Ján Hamáček

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 17:43 • 2 min
VIDEO Dať si slivovicu s liekmi nebol dobrý nápad, tvrdí Ján Hamáček

PRAHA - Rady českých zákonodarcov, na ktorých sa v minulosti počas rokovania českého parlamentu prejavovali symptómy naznačujúce konzumáciu alkoholu, sa rozrástli o súčasného predsedu Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Jana Hamáčka.

slovakia

left justify in out

Videozáznam z rokovania snemovne z 18. júna, ktorý sa objavil na sociálnych sieťach, prezentuje Hamáčka kontrolujúceho prítomných poslancov so zlou artikuláciou a s evidentnými problémami pri takpovediac zaostrení na monitor predsedajúceho. 

 


"Uznávam, že som urobil chybu. Ako ospravedlnenie som už minulý týždeň zaslal 10.000 Kč na dobročinné účely," uviedol Hamáček v reakcii pre internetový server Lidovky.cz. Podľa vlastných slov si pred zasadaním snemovne dal dva "panáky" slivovice, čo, ako formuloval, nebol dobrý nápad, a to ešte v kombinácii s liekmi na bolesti chrbta, ktoré berie. 


Na margo inkriminovaného videozáznamu však konštatoval, že ide iba o 20-sekundový fragment z viac ako hodinovej schôdze snemovne. "Práve vtedy som pod vplyvom kombinácie alkoholu a liekov pocítil nevoľnosť, preto som tiež požiadal kolegu Gazdíka, aby ma zastúpil," povedal Hamáček. 


Pre bulvárny denník Blesk sa však o liekoch nezmienil a hovoril o kombinácii únavy a stresu poznamenajúc, že nehovorí, že nič nevypil, s dodatkom: Dal som si dva poháriky. 


Je paradoxné, že práve Hamáček bol v roku 2014 za zákazom konzumácie a podávania alkoholu vo všetkých reštauračných zariadeniach v snemovni počas jej rokovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies