VIDEO Darček pre Merkelovú: Bavorský politik jej poslal autobus s utečencami

NETKY.SK • 15 Január 2016, 18:47 • 2 min
VIDEO Darček pre Merkelovú: Bavorský politik jej poslal autobus s utečencami

BERLÍN - Utečencov, ktorých prepravu do Berlína zorganizoval vo štvrtok na protest proti politike nemeckej kancelárky Angely Merkelovej komunálny politik Peter Dreier z bavorského Landshutu, vrátili späť do tejto spolkovej krajiny.

slovakia

left justify in out

Z hotela v meste Hohen Neuendorf ležiacom pri severnom okraji metropoly Berlín ich - až na dvoch - odviezli dnes ráno, informoval agentúru DPA Dreierov hovorca.


Skupinu 31 Sýrčanov priviezli vo štvrtok autobusom priamo pred úrad kancelárky. Do Bavorska sa však nevrátili dvaja z nich: jeden utečenec chce zostať v Berlíne, druhý mieni ísť do Brém.


Všetkým Sýrčanom bol udelený azyl, no zatiaľ zostávajú v utečeneckých táboroch, kým si nenájdu vlastné ubytovanie.


Dreier, ktorý je členom zoskupenia Freie Wähler (Slobodní voliči), označil svoju iniciatívu za "zúfalú akciu", pretože v jeho volebnom obvode je nedostatok voľných kapacít na umiestnenie utečencov.

 


Vo vysielaní rozhlasovej SWRinfo Dreier potvrdil, že nie všetci utečenci sa chceli vrátiť do Bavorska. "Zvyšok sa vráti a sú veľmi sklamaní, pretože do Nemecka prišli s očakávaním, že kancelárka Merkelová im pomôže, a chcú byť vo veľkých mestách. A tieto očakávania sa nesplnili," povedal Dreier.
Práve Bavorsko je najviac zaťažené neustávajúcim prílevom utečencov. Berlín už začal posielať späť do Rakúska osoby, ktoré nechcú požiadať o azyl v Nemecku. Podľa agentúry DPA ich je 200-300 denne.

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies