VIDEO Daňov víťazný debut, Columbus zdolal Buffalo s Meszárošom 3:1

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:36 • 2 min
VIDEO Daňov víťazný debut, Columbus zdolal Buffalo s Meszárošom 3:1

NEW YORK - Víťazný debut v NHL má za sebou mladý slovenský hokejista Marko Daňo. Devätnásťročný útočník Columbusu dostal v zápase na ľade Buffala príležitosť na pravom krídle elitnej lajny Blue Jackets po boku Arťoma Anisomova a Scotta Hartnella a po záverečnej siréne sa tešil so spoluhráčmi z triumfu 3:1.

slovakia

left justify in out

Daňo odohral 14 a pol minúty a so štyrmi streleckými pokusmi patril medzi najaktívnejších hráčov stretnutia. Premiéru v drese Buffala absolvoval jeho krajan Andrej Meszároš, 28-ročný obranca, ktorý sa v lete upísal Sabres ako voľný hráč, strávil na ľade vyše 20 minút a duel dokončil s mínuskou.

 

V noci na piatok bolo v zámorskej profilige na programe celkovo 12 zápasov, v ktorých sa predstavilo sedem slovenských hokejistov. Z víťazstva sa radovalo aj duo Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo z Detroitu, Red Wings otočili súboj s Bostonom a vyhrali 2:1. Tatar s Jurčom nastúpili spoločne v druhom útoku domáceho tímu. Nebodoval ani kapitán Bruins Zdeno Chára, s 22 a pol odohratými minútami však patril medzi najvyťaženejších hráčov na ľade a zapísal si aj plusku.

 

Chicago v zostave s Marián Hossom zdolalo domáci Dallas 3:2 po nájazdoch, v rozstrele bol jediným úspešným exekútorom Patrick Kane. Vo floridskom derby Tampa Bay skolila Panthers 3:2 až po predĺžení, Tomáš Kopecký odohral v štvrtom útoku hostí iba deväť a pol minúty.

 

Padli takisto prvé dva hetriky nového ročníka. O prvý sa postaral kanonier Anaheimu Corey Perry, jeho skvelý individuálny počin ale vyšiel navnivoč, keďže Ducks prehrali v Pittsburghu 4:6. Kapitán Penguins Sidney Crosby strelil dva góly, vrátane víťazného, pridal k nim aj asistenciu, a "tučniaci" tak oslávili prvý triumf pod novým trénerom Mikeom Johnstonom. Väčšiu radosť z hetriku mala letná posila Calgary Mason Raymond, krídelník pomohol tromi gólmi k výhre Flames 5:2 v Edmontone.
      
Výsledky NHL:
Buffalo - Columbus 1:3

 

 

 


Philadelphia - New Jersey 4:6
Pittsburgh - Anaheim 6:4
Washington - Montreal 1:2 sn
Detroit - Boston 2:1
Tampa Bay - Florida 3:2 pp
Nashville - Ottawa 3:2
St. Louis - NY Rangers 2:3
Dallas - Chicago 2:3 sn
Minnesota - Colorado 5:0
Edmonton - Calgary 2:5
Arizona - Winnipeg 2:6



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies