VIDEO Dan Hardy sa popasoval s oceánom a vrátil sa ako iný človek

NETKY.SK • 22 Október 2015, 10:00 • 2 min
VIDEO Dan Hardy sa popasoval s oceánom a vrátil sa ako iný človek

RIO DE JANEIRO - Dan Hardy strávil na oceáne 28 dní. Bývalý britský MMA zápasník v súčasnosti komentátor UFC, sa pridal k Britskému teamu na súťaži Clipper kde ide o preplávanie Atlantického oceána od Londína k Rio de Janeiro. Celá výzva začala posledný augustový deň, do Brazílie dorazili pred dvoma týždňami. Hardy sa tu odpojil od teamu a po pár dňoch odpočinku sa vybral domov, kde ho potom vyspovedal MMA Hour. Povedal, že to bola jedna z najväčších výziev v živote a že to bolo oveľa tvrdšie ako si vopred myslel.

slovakia

left justify in out

" Na ceste nie je odpočinok, iba neustála robota. Najviac si môžeš pospať maximálne štyri hodiny, ale pritom sa celá loď hýbe takže sa veľmi neodpočinieš. Neustále si v strehu či niekto nezakričí " muž cez palubu" ale čakáš na rozkaz kedy vymeniť búrkou zničenú plachtu počas obrovského vlnobitia. Bolo to úplne vyčerpávajúcich 28 dní, veľa som schudol a vyrástla mi brada. Mentálne som oveľa silnejší, no potrebujem pár dní na odpočinok."

 

Súťaž bola na začiatku ozajstná zábava, ale rýchlo sa všetko zmenilo hovorí Hardy.

 

"Ostatné lode sa ti strácajú z pred očí, a okolo seba už nemáš nič. Boli také situácie keď okrem chalanov z lode, bola najbližšia civilizácia vesmírna loď s astronautmi. Je to nenormálny pocit byť takto ďaleko od všetkého na čo som si zvykol. Nemáš mail, žiadne volania proste nič. Naše mediálne centrum sa pokazilo hneď druhý deň, tak sme boli odrezaný od sveta. Pokazili sa nám aj navigačné prostriedky, takže sme vôbec netušili aké nás čaká počasie a smer ďalšej plavby sme určovali mapami a skúmaním oblohy."

 

Počas súťaže sa v druhom teame jeden z posádky utopil po prevrátení lode, britská posádka to v tomto smere prežila "iba" s jednou zlomeninou ruky. Bolo to psychicky a fyzicky strašne náročné.

 

" Dosť som schudol, približne nejakých 6-7 libier. Je ťažké si to predstaviť, ale cítim sa oveľa silnejším. Je ťažké sa vyvíjať fyzicky, keď máte možnosť oddychovať iba 3-4 hodiny. No mentálne som oveľa silnejší ako som bol"

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies