VIDEO Ďalšie výbuchy a areály muničného skladu vo Vrběticiach, evakuujú obyvateľov!

NETKY.SK • 3 December 2014, 10:57 • 2 min
VIDEO Ďalšie výbuchy a areály muničného skladu vo Vrběticiach, evakuujú obyvateľov!

PRAHA - Séria silných detonácií vystrašila dnes ráno obyvateľov moravskej obce Vrbětice, v ktorej došlo v októbri k tragickému výbuchu muničného skladu. Premiér ČR Bohuslav Sobotka dnes oznámil, že výbuchy spôsobuje zosúvanie krátera vytvoreného pri októbrovom výbuchu, uviedol server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Vrbětic zaznamenali dnes ráno desiatky až stovky explózií, ktoré bolo počuť v ďalekom okolí. Svedkovia videli aj oblaky stúpajúceho dymu, uviedol server Novinky.cz s odvolaním sa hovorkyňu krajskej polície v Zlíne.

 

Podľa prvých zistení polície to boli neriadené výbuchy munície, ku ktorým dochádzalo v areáli muničných skladov vo Vrběticiach. Detonácie nesúviseli so zásahmi pyrotechnikov v areáli vrbětického skladu. Úrady nariadili preventívnu evakuáciu okolitých obcí Lipová, Haluzice, areálu neďalekých Vlárskych strojární a uzavreli niektoré cesty v okolí.

 

Podľa obyvateľov priľahlých obcí sú tieto výbuchy oveľa silnejšie ako tie zo 16. októbra.

 

 

 

Minulú nedeľu členovia pyrotechnického tímu oznámili, že ukončili čistenie koridorov okolo prístupových ciest a skladov a že sa pripravujú na odvážanie munície z Vrbětíc. 

 

Silná explózia zničila 16. októbra jeden zo skladov vo Vrběticiach. O život prišli dvaja ľudia a materiálne škody sa odhadujú na stovky miliónov českých korún. Zatiaľ sa presne nevie, koľko munície výbuch rozmetal do okolia a v akom je stave. Hovorí sa až o tisícke ton pechotnej, protitankovej a leteckej munície. Poslednú neriadenú detonáciu v lokalite zaznamenali v polovici novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona