VIDEO Ďalšia kolízia výletnej lode: Plavidlo nabúralo v Londýne do prístavného móla

NETKY.SK • 12 September 2016, 08:29 • 2 min
VIDEO Ďalšia kolízia výletnej lode: Plavidlo nabúralo v Londýne do prístavného móla

LONDÝN - Luxusná 300-tonová vyhliadková loď so 151 ľuďmi na palube nabúrala v nedeľu popoludní na Temži v Londýne do prístavného móla Canary Wharf neďaleko finančného centra britskej metropoly, keď v jej strojovni vypukol požiar. Podľa vyjadrenia polície sa pri nehode nik nezranil, informovala BBC.

slovakia

left justify in out

Požiar uhasili ešte pred príchodom hasičov a všetkých cestujúcich i posádku evakuovali z lode dve iné plavidlá na rieke. Z lode evakuovali 142 cestujúcich a šiestich členov posádky, traja členovia posádky zostali na palube.

 

 

Prístavné mólo dočasne uzavreli, ale už je opäť prístupné.

 

Správa londýnskeho prístavu uviedla, že loď je "bezpečne" ukotvená pri brehu rieky a časom bude odtiahnutá.

 

Denník Telegraph uviedol, že výletná loď Erasmus má tri paluby, "moderný štýl" a počítačom kontrolované osvetlenie, ktoré pomáha vytvoriť na lodi atmosféru súkromného londýnskeho klubu.

 

Kapitána, ktorým je 50-ročný občan Rumunskej republiky, už obvinila polícia z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies