VIDEO Ďalšia explózia v Turecku: Útok na autobus zabil 18 vojakov a ďalších 48 zranil

NETKY.SK • 17 December 2016, 08:26 • 2 min
VIDEO Ďalšia explózia v Turecku: Útok na autobus zabil 18 vojakov a ďalších 48 zranil

ISTANBUL - Trinásť vojakov zahynulo a 48 ďalších utrpelo zranenia pri dnešnom bombovom útoku na autobus stojaci na zastávke pred univerzitou v meste Kayseri v strednom Turecku. Prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia to oznámila turecká armáda.

slovakia

left justify in out

Súkromné televízie CNN Türk a NTV s odvolaním sa na hovorcu armády upozornili, že medzi zranenými môžu byť aj civilisti. Na mieste zrejme explodovalo auto naložené trhavinami. Odvysielané zábery z okolia incidentu zachytili prichádzajúce záchranárske vozidlá a značne poškodený autobus.

 

 

Explózia pri vjazde do univerzity Erciyes v meste Kayseri nastala dnes o 8.45 h miestneho času (6.45 SEČ) a poškodila ľavú stranu autobusu. Nachádzali sa v ňom vojaci, ktorí boli v tom čase mimo služby. Niektoré médiá uvádzajú, že si v rámci výletu boli pozrieť miestne trhovisko.

 

 

 

Mesto Kayseri leží v regióne stredná Anatólia v strednom Turecku zhruba 300 kilometrov južne od metropoly Ankara.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies