VIDEO Ďalšia dráma v Turecku: Dvaja ozbrojenci vtrhli do sídla vládnej strany AKP

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 12:36 • 2 min
VIDEO Ďalšia dráma v Turecku: Dvaja ozbrojenci vtrhli do sídla vládnej strany AKP

ISTANBUL - Dvaja ozbrojenci vtrhli dnes do budovy sídla tureckej vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP) v metropole Istanbul. Výtržníkov krátko nato zadržala polícia, informovala turecká tlačová agentúra Dogan.

slovakia

left justify in out

Muži nariadili všetkým v budove na predmestí Kartal na ázijskej strane Istanbulu, aby vyšli von. Obsadili najvyššie siedme poschodie a do okna vyvesili tureckú zástavu. Agentúra Dogan zverejnila zábery, na ktorých vidno pred sídlom AKP niekoľko policajných áut. Policajti ozbrojencov spacifikovali a zadržali.

 

 

Motivácia ich konania nie je podľa agentúry DPA bezprostredne známa. Polícia po incidente uzavrela okolie, čo spôsobilo prerušenie dopravy. Incident sa stal deň po rukojemníckej dráme s tragickým koncom. Tureckého prokurátora Mehmeta Selima Kiraza zajali v utorok členovia krajne ľavicovej skupiny DHKP-C v jeho kancelárii v budove istanbulského súdu. Po deviatich hodinách jednotky rýchleho nasadenia vošli do objektu a na mieste činu zastrelili oboch útočníkov. Zranenia utrpel aj zadržiavaný prokurátor, ktorý im neskôr podľahol v nemocnici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies