VIDEO Cyklón Mora v Bangladéši zabil 6 ľudí a poškodil tisíce príbytkov

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 19:46 • 2 min
VIDEO Cyklón Mora v Bangladéši zabil 6 ľudí a poškodil tisíce príbytkov

DHÁKA - Cyklón Mora, ktorý zasiahol dnes juhovýchodné pobrežie Bangladéša, po sebe zanechal šesť mŕtvych a tisíce poškodených domov. Oficiálne zdroje uviedli, že päť ľudí zahynulo, keď ich zasiahli padajúce stromy, zatiaľ čo ďalší človek podľahol záchvatu paniky v jednom z úkrytov.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov meteorologického úradu v Dháke cyklón sprevádzaný vetrom s rýchlosťou viac ako 100 kilometrov za hodinu a výdatným dažďom zasiahol dnes ráno (miestneho času) bangladéšsku pevninu na území okresu Cox's Bazar, tvoriaceho najjužnejší výbežok krajiny. Tamojšia samospráva odhaduje, že ničivý živel poškodil vyše 20.000 tradičných príbytkov s trstinovými strechami.

 

 

Bangladéšsky úrad civilnej ochrany informoval, že z ohrozenej časti pobrežia evakuovali viac ako 450.000 obyvateľov, ktorí mohli využiť približne 3000 úkrytov. Ľudia sa začali vracať po tom, ako cyklón v popoludňajších hodinách zoslabol a zmenil sa na tlakovú níž.

Bangladéš trápia cyklóny od apríla do decembra. V máji minulého roka zasiahol cyklón Roanu južné pobrežie krajiny, pričom zomrelo 20 ľudí a ďalších 500.000 muselo ujsť zo svojich domovov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona