VIDEO Cyklokoalícia buduje ekologickú budúcnosť, chce rozbicyklovať Slovensko

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 14:03 • 2 min
VIDEO Cyklokoalícia buduje ekologickú budúcnosť, chce rozbicyklovať Slovensko

BRATISLAVA – Cyklokoalícia je občianske združenie, ktoré svojou činnosťou podporuje rozvoj cyklistickej dopravy v Bratislave ale aj na celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

Okrem rozširovania cyklistickej základne tiež monitoruje a pripomienkuje stav verejných priestorov a developerské projekty, aby boli bezbariérové a vyhovujúce pre cyklistov a tiež chodcov.

 

VIDEO Ako zlepšiť svoj životný priestor? Matúš Čupka so Zelenou hliadkou robí z maličkostí veľké veci

 

Slovenská spoločnosť pomaly dospieva a čím ďalej, tým viac ľudí siaha po ekologickej, ekonomicky výhodnej a v meste najefektívnejšej doprave - bicykli. Dobrým vzorom je napríklad Škandinávia, kde sa bicyklom v rámci mesta prepravuje takmer každý. Napriek tomu, že sa majú finančne lepšie, nemajú potrebuje dokazovať si to autom. Pravdou je aj to, že sa majú kade bicyklovať. Cyklotrasy  sú tam úplne všade a hlavne sú hladké „ako detská prdelka“ bez výmoľov, bez obrubníkov.

 

Takéto ideálne podmienky pre cyklistov by uvítali  aj ľudia na Slovensku. Cyklokoalícia za účelom zviditeľnenia nedostatkov v doprave a prítomnosti cyklistov organizuje každý posledný piatok v mesiaci cyklojazdy Critical Mass v Bratislave ale aj iných mestách. Ak chcete svojim hlasom zvýšiť tlak na vedenie svojho mesta, príďte sa veselého protestu zúčastniť aj vy.

 

Do práce na bicykli išiel rekordný počet ľudí. Pozrite sa, koľko emisií ušetrili

 

Na čele Cyklokoalície stojí len 22-ročný prezident Dan Kollár, ktorý nám o problémoch a vývoji cyklistiky v Bratislave povedal viac. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies