VIDEO Cviky, ktoré vám pomôžu zbaviť sa bolesti chrbta

NETKY.SK • 19 November 2015, 13:15 • 2 min
VIDEO Cviky, ktoré vám pomôžu zbaviť sa bolesti chrbta

BRATISLAVA - Viacerí z nás podceňujú správne držanie tela, následkom čoho je bolesť chrbta a často to končí aj svalovou dysbalanciou, ktorá je spôsobená nesprávnym držaním tela, stresom ale aj obezitou.

slovakia

left justify in out

Zbaviť sa bolestí možno aj niekoľkými jednoduchými cvikmi a to v pohodlí domova. V prvom rade je dobré si určiť príčinu bolesti chrbta a potom ju eliminovať. Za nepríjemnou bolesťou chrbta, krčnej chrbtice či krížov, môžu byť oslabené svaly. Dobrou voľbou pri cvičení môže byť napríklad joga, pilates, pretože cviky z tejto kategórie sú zamerané na posilnenie svalov. Pre úľavu bolesti vám môžu pomôcť aj nasledovné cviky. 


Zdvíhanie panvy

Bolia vás kríže? Práve tento cvik vám pomôže bolesť eliminovať a čo je dôležité posilníte s ním panvové dno. Nezabúdajte, že pri cviku je dôležité mať stiahnutý zadok, aby cvik mal aj efekt. Začnite s tým najskôr pomaly, jednou sériou po 10 opakovaní. Neskôr si môžete pridať aj viac sérií. 

 

 

Mačací chrbát

Bolesť chrbta môže byť spôsobená aj nesprávnym držaním tela, čiže svalstvo je ochabnuté. Tento cvik je vhodný práve pre uvoľnenie celej chrbtice a taktiež s ním posilníte aj svalstvo.  Na začiatok cvik opakujte pomaly a nezabúdajte na správne dýchanie. Môžete to opakovať 8-10 krát.

 

 

Kobra

Cvik kobra vám ani nemusíme predstavovať, pretože je to jeden z najznámejších cvikov na chrbticu. Uvoľníte ním svalstvo a posilníte ramená, ktoré tiež môžu byť príčinou prečo vás bolí chrbtica. Cvik opakujte 10 krát. 

 


Mostík

Tento cvik je zameraný pre posilnenie oslabených svalov v dolnej časti chrbta a brucha. Pri eliminácii bolestí chrbtice by tento cvik nemal chýbať. 

 

 

Ak ste si povedali, že na to nemáte čas, miesto, máme pre vás ďalšie jednoduché cviky, ktoré môžete robiť kdekoľvek, kedykoľvek, postojačky a aj v sede. Robte ich pomaly a aspoň 10 ráz. Taktiež vám uvoľnia svalstvo, hlavne pri sedavom zamestnaní. 

 

Otáčanie hlavy do strán

 


Zakláňanie hlavy

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies