VIDEO Cvičenie pre tehotné

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:00 • 2 min
VIDEO Cvičenie pre tehotné

BRATISLAVA - Tehotenstvo nie je choroba, preto ak nemáte zdravotný dôvod a nezakázal vám to lekár, neležte celých 9 mesiacov s vyloženými nohami.

slovakia

left justify in out

Pohyb je počas tehotenstva rovnako dôležitý ako správna strava a pitný režim. Vo väčšine miest sa konajú aj nejaké hodiny cvičení pre nastávajúce mamičky, ale cvičiť môžete kľudne aj doma.

 

Gravidná žena podstupuje počas tehotenstva psychické, fyzické a hormonálne zmeny a akékoľvek cvičenie, ktorému sa budete počas tehotenstva venovať sa tomu musí prispôsobiť. 

 

Teraz nejde o to aby ste si budovali kondičku ale niečo menili na svojom tele. Cvičenie v tehotenstve má prispieť k tomu aby sa organizmus počas tohoto obdobia udržal v optimálnom zdravotnom stave a vytvoril tak prostredie pre zdravý vývoj vášho bábätka.

 

Pravidelný pohyb a primeraná fyzická aktivita môžu zabrániť zmenám, ktoré tehotenstvo a pôrod na organizmus ženy spôsobuje, ich cieľom je pripraviť telo na pôrod tak, aby jeho priebeh bol čo najšetrnejší a nevyčerpal zbytočne matku ani dieťa. 

 

Medzi relaxačné cvičenie, ktoré vám môžu v období tehotenstva pomôcť, patrí cvičenie pre tehotné, gravidjóga, pilates pre tehotné, cvičenie na fitloptách, obyčajná chôdza či plávanie.

 

Pravidelným cvičením získate:

- lepšiu fyzickú a psychickú kondíciu

- rýchlejší návrat k pôvodnej kondícii aj hmotnosti po pôrode

- prevenciu kŕčov a opúchanie nôh
- sníženie bolesti krížov a zlepšenie držania tela

- lepšiu pohyblivosť bedrových kĺbov

- prevenciu vzniku hemeroidov, problémov s močením a pokles maternice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies