VIDEO Conteho potešil výsledok i gól Zappacostu: Hral veľmi dobre

NETKY.SK • 13 September 2017, 12:30 • 2 min
VIDEO Conteho potešil výsledok i gól Zappacostu: Hral veľmi dobre

LONDÝN - Tréner Chelsea Londýn Antonio Conte si pochvaľoval perfektný štart do novej sezóny futbalovej Ligy majstrov. Jeho zverenci zdolali nováčika z Azerbajdžanu Karabach Agdam vysoko 6:0 a kormidelníka okrem výsledku potešil aj nevídaný gól Davide Zappacostu.

slovakia

left justify in out

"Vyhrať prvý zápas takýmto výsledkom, dať veľa gólov a ani jeden neinkasovať je dobrá správa. Dnes som videl na našej hre množstvo pozitív," povedal Conte.

 

Taliansky krajný obranca Zappacosta prišiel do Londýna v záverečný deň letného prestupového obdobia z FC Turín za 28 miliónov eur a v utorok absolvoval plný debut v drese "Blues". Po sóle od vlastnej šestnástky popri pravej postrannej čiare, keď sa dostal cez dvoch brániacich hráčov, centrom z veľkého uhla nachytal brankára hostí Ibrahima Sehiča a zvýšil na 2:0.

 

"Hral naozaj veľmi dobre, no teraz musí pokračovať v práci, aby sa ešte zlepšil. Bolo to jeho prvé vystúpenie na Stamford Bridge. Nie je jednoduché zmeniť celý svoj športový život za nejaký týždeň, no on sa predviedol dobre. Povedal mi, že chcel centrovať, ale nakoniec dal dôležitý gól," pochválil Conte Zappacostu, ktorý v zápase zaznamenal aj jednu asistenciu.

 

Azerbajdžanský klub zaplatil vysokú nováčikovskú daň a zistil, aké je súperiť medzi európskou elitou. Pri svojej premiére utŕžil debakel. "Tento zápas bol pre nás veľmi ťažký. Chelsea hrala veľmi dobre, patrí medzi favoritov tejto súťaže. My sme spravili príliš veľa chýb," povedal pre bbc.com tréner hostí Gurban Gurbanov, ktorý ako prvý v histórii doviedol azerbajdžanský klub do skupinovej fázy LM.

 

Jeho účasť je pre krajinu aj politický symbol. Karabach totiž vznikol v meste Agdam, ktoré je opustené od začiatku arménsko-azerbajdžanského konfliktu v Náhornom Karabachu na začiatku 90-tych rokov. Klub odvtedy hráva svoje zápasy v hlavnom meste Baku. "Nanešťastie, naša krajina je okupovaná vojenskými jednotkami. No to nás posilňuje," dodal Gurbanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona