VIDEO Conor McGregor prepísal históriu UFC: Zdolal Alvareza a získal druhý opasok

NETKY.SK • 13 November 2016, 13:34 • 2 min
VIDEO Conor McGregor prepísal históriu UFC: Zdolal Alvareza a získal druhý opasok

NEW YORK - Ír Conor McGregor sa stal prvým bojovníkom v histórii série zmiešaných bojových umení Ultimate Fighting Championship (UFC), ktorý naraz drží opasky v dvoch hmotnostných kategóriách. V noci na nedeľu knokautoval v druhom kole Američana Eddieho Alvareza a k titulu v perovej váhe pridal poctu v ľahkej divízii.

slovakia

left justify in out

"Už dlho zdolávam každého, kto sa proti mne postaví. Eddie je statočný, ale nemal byť so mnou v klietke, som na inej úrovni. Teraz oslavujem ako šampión dvoch divízií, som zvedavý, čo bude ďalej," vyhlásila 28-ročná hviezda pre agentúru AP. McGregor po svojom oponentovi vyštartoval hneď od úvodného gongu, v prvom kole ho na zem poslal trikrát, neskôr si dal ruky za chrbát, aby ho zosmiešnil. Súboj ukončil ľavačkou a zlepšil si bilanciu na 21 víťazstiev, 3 prehry. Vyštveral sa na klietku a oslavoval s hľadiskom zaplaveným írskymi vlajkami.

 

 

Galavečer UFC 205 sa konal v newyorskej Madison Square Garden. Prišlo 20.427 divákov a výnos zo vstupného sa vyšplhal na 17,7 milióna amerických dolárov, čo je nový rekord pre slávnu halu. Doterajšie maximum držal profesionálny boxerský súboj Lennox Lewis - Evander Holyfield z roku 1999 (13,5 milióna USD). New York sa nemohol dočkať, keďže len v septembri zrušili dve dekády trvajúci zákaz zmiešaných bojových umení v štáte, ktorý umožňoval iba nezaštítené zápasy.

 

Vedenie UFC sa zatiaľ nerozhodlo, či dovolí McGregorovi obhajovať obidva tituly. Šéf Dana White však povedal, že Ír je zrejme jediný bojovník schopný zvládnuť takúto záťaž. Ďalšieho opasku sa už určite nedočká Miesha Tateová, ktorá ukončila kariéru po prehre s Raquel Penningtonovou na body. Tridsaťročná Tateová sa v minulosti zaslúžila o rozvoj ženskej časti UFC a v marci pokorila premožiteľku Rondy Rouseovej Holly Holmovú.

 

V dueli dosiaľ nezdolaných Poliek sa jednomyseľným výrokom rozhodcov radovala Joanna Jedrzejczyková, ktorá prekonala krajanku Karolinu Kowalkiewiczovú a štvrtýkrát obhájila titul v minimálnej váhe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona