VIDEO Colníci zadržali pri Šahách v blízkosti hranice auto s 19 Afgancami a Vietnamcami

NETKY.SK • 12 Január 2018, 15:20 • 2 min
VIDEO Colníci zadržali pri Šahách v blízkosti hranice auto s 19 Afgancami a Vietnamcami

ŠAHY – Nitrianski colníci zastavili v piatok skoro ráno v blízkosti hraničného priechodu Šahy vozidlo prichádzajúce z Maďarska. Pri kontrole auta zistili, že j v ňom 19 osôb neznámej totožnosti a národnosti.

slovakia

left justify in out

Šahy 12. januára (TASR) – Nitrianski colníci zastavili v piatok v skorých ranných hodinách v blízkosti hraničného priechodu Šahy vozidlo prichádzajúce z Maďarska. Pri kontrole auta imatrikulovaného na Ukrajine zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb neznámej totožnosti a národnosti.

 

Vodič a jeho spolujazdec nevedeli preukázať legálnosť prepravy uvedených osôb, informoval hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher. Colníci odovzdali prípad na ďalšie konanie príslušníkom Policajného zboru.

 

Hliadka colníkov spozorovala vozidlo prichádzajúce smerom od štátnej hranice s Maďarskom približne o 1.45 h. Vodič pred kontrolným stanovišťom náhle vypol na vozidle svetlá a odbočil na vedľajšiu cestu. "Colníci preto v sprievode služobného psa dohľadali podozrivé vozidlo a skontrolovali ho. Na výzvu colníkov sa vodič a jeho spolujazdec preukázali dokladmi totožnosti, z ktorých vyplynulo, že sú ukrajinskej národnosti. Na otázku, či prevážajú tovar, odpovedali negatívne," skonštatoval Pacher. Auto bolo tiež imatrikulované na Ukrajine. Colníci chceli skontrolovať priestory vozidla. Pri kontrole zistili, že sa v ňom nachádza 19 osôb, z toho 13 mužov, dve ženy a štyri deti. Tí nevedeli preukázať svoju totožnosť. Podľa informácie na sociálnej sieti polície však išlo o migrantov z Afganistanu a Vietnamu.

 

Z dôvodu vecnej príslušnosti boli k prípadu prizvaní príslušníci Policajného zboru, ktorí následne zabezpečovali ďalšie procesné úkony. Vzhľadom na to, že vo vozidle sa nachádzali deti, colníci privolali aj rýchlu zdravotnú pomoc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona