VIDEO Čokoládový vianočný stromček: Skvelý nápad pre hostí!

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:35 • 2 min
VIDEO Čokoládový vianočný stromček: Skvelý nápad pre hostí!

BRATISLAVA - Vianočné sviatky sú príjemné chvíle strávené pečením rôznych dobrôt pre svoju rodinu a hostí.

slovakia

left justify in out

Chcete prekvapiť vianočnými dobrotami? Skúste potom tento vianočný stromček. Je vynikajúci, cesto je nadýchané a plné čokolády. Recept je veľmi jednoduchý a hostia si budú prsty olizovať!

 

Tento vianočný stromček je plnený Nutellou. Kto by ju predsa nemiloval? Ak sa však nájdu aj takí, môžu ju vymeniť za inú náplň, ktorú obľubujú. 


Tento nenáročný recept je zaujímavý a aj chutný. Nie je to nič ťažké, tak poďme na to!


Tip: Použite roztierateľnú čokoládu. Môžete ju trochu zohriať.


Čas prípravy: 15-30 minút
Potrebné ingrediencie:
4 ks lístkového cesta. Cesto si môžete vyrobiť aj sami, na to budete potrebovať:  450 g múky, 70 g cukru, 2 čajové lyžičky sušeného droždia, štipku soli, 30  g roztopeného masla a 250 ml teplého mlieka
1 Nutellu (alebo inú náplň)
Trochu práškového cukru 
Papier na pečenie
1 žĺtok a trochu mlieka na potretie 

 

Postup:
Lístkové cesto musí byť izbovej teploty aby sa s ním dalo dobre pracovať. Vypracujete si 4ks cesta na štvorec. Cesto vykrojíte v tvare vianočného stromčeka ako môžete vidieť aj vo videu. Na plech si dáte papier na pečenie a ukladáte cesto naň postupne. Položíte prvé cesto na papier a potriete čokoládou. Zakryjete druhým cestom a tento postup opakujte až po štvrté cesto.  Potom podľa návodu vo videu vytvor na stromčeku vetvičky. Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia. Zmiešajte trochu mlieka s vaječným žĺtkom.  Pečieme 25 minút v rúre alebo až kým stromček nebude upečený do zlata. Vyberte z rúry. Nechajte vychladnúť a ozdobte práškovým cukrom.

 

Tu je VIDEOpostup.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona