VIDEO: City dokázalo obhájiť Community Shield až po penaltovom rozstrele

NETKY.SK • 5 August 2019, 10:19 • 2 min
VIDEO: City dokázalo obhájiť Community Shield až po penaltovom rozstrele

BRATISLAVA - Anglický futbalový superpohár, tzv. FA Community Shield, získali po šiesty raz v histórii hráči Manchestru City. Vo včerajšom súboji na londýnskom štadióne Wembley úradujúci anglický šampión "Citizens" zdolal aktuálneho víťaza Ligy majstrov FC Liverpool 5:4 na pokutové kopy. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1, no všetko mohlo byť inak.

slovakia

left justify in out

V tradičnom súboji ligového šampióna s víťazom FA Cupu (v minulej sezóne vyhrali ManCity obe súťaže, preto dostal šancu druhý tím v konečnej tabuľke Premier League) prvý gól padol už v 12. min, keď Raheem Sterling využil skvelú prihrávku Davida Silvu na prekonanie Alissona Beckera. V prvom polčase boli síce lepší hráči ManCity, po prestávke ale prevzali hru do svojich rúk futbalisti FC Liverpool.

 

img

 

Viaceré šance "The Reds" zostali dlho nevyužité. Po necelej hodine hry sa v rozpätí dvoch minút dvakrát triasla konštrukcia bránky Claudia Brava. Najprv Virgil van Dijk strelil "angličák", keď sa lpta odrazila od brvna na bránkovú čiaru a odtiaľ naspäť do hry. O čosi neskôr sa Mohamed Salah uvoľnil a ľavačkou poslal loptu do ľavej žrde bránky súpera. V 62. min. mohol streliť druhý gól v zápase, predribroval sa do šestnástky, no neuspel.

 

img

V 77. min to zverencom Jürgena Kloppa predsa len vyšlo. Van Dijk posadil loptu na hlavu Joela Matipa a striedajúci Kamerunčan vyrovnal na 1:1. V nadstavenom čase najprv pohrozil Sterling a potom na druhej strane mal veľkú smolu Salah. Egypťanova hlavička smerovala do odkrytej bránky Citizens, ale Kyle Walker akrobatickým odkopom na bránkovej čiare clú situáciu zachránil. Nasledovali pokutové kopy. V nich sa pomýlil iba stredopoliar "The Reds" Wijnaldum. Bravo jeho pokus vychytal. 

 


FA Community Shield 2019 - Wembley:
Manchester City - FC Liverpool 1:1 po 90 min (1:0), 5:4 na penalty.
Góly: 12. Sterling - 77. Matip.

 

penaltový rozstrel: Shaqiri (FCL) 1:0, Gündogan (MC) 1:1, Wijnaldum (FCL) 1:1 /Bravo vyrazil/, Bernardo Silva (MC) 2:1, Lallana (FCL) 2:2, Foden (MC) 3:2, Oxlade-Chamberlain (FCL) 3:3, Zinčenko (MC) 4:3, Salah (FCL) 4:4, Gabriel Jesus (MC) 5:4.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies