VIDEO Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Prelínať Čas

NETKY.SK • 25 Október 2016, 10:28 • 2 min
VIDEO Čisté Tvary zverejnili videoklip k piesni Prelínať Čas

BRATISLAVA - Slovenská kapela Čisté Tvary zverejnila videoklip k piesni Prelínať Čas. Na novinke, ktorá obsahuje množstvo animácií, sa podieľal Jakub Čermák.

slovakia

left justify in out

"Sme radi, že sa nám podarilo uzavrieť cyklus jedenástich videoklipov k albumu Zem Nás Chce Čistých. Na poslednom klipe Prelínať Čas sme spolupracovali s českým výtvarníkom a hudobníkom Jakubom Čermákom. Jakub má obrovský talent na rozprávanie príbehov, ktorý vo svojej práci s obrazom skvele využíva. Už pri našej prvej komunikácii o skladbe a klipe k nej prišiel s nápadom Minotaura. Okamžite sa nám zapáčil a dá sa povedať, že hrubá dejová línia už zostala prakticky nezmenená. Vznikol tak akýsi mystický príbeh, ktorý prepája súčasnosť s minulosťou. Je o putovaní. Symbolicky uzatvára jeden kruh a naopak otvára dvere do ďalšej dimenzie. Aj my ako kapela sa chystáme opäť pohnúť ďalej - k novým nápadom, novej tvorbe, novým obzorom. Veríme, že výsledkom bude ďalší album. Časové súvislosti sú však momentálne veľmi neostré a v diaľke," uviedol líder formácie Juraj Péč.

 

 

Skupina nedávno vystúpila v bratislavskom Zámockom pivovare. "Koncert bol pomyselným uzavretím ďalšej kapitoly existencie kapely. Toto obdobie spojené s prípravou, nahrávaním a prezentovaním nášho tretieho albumu Zem Nás Chce Čistých bolo pre nás obzvlášť intenzívne, častokrát komplikované, ale dá sa povedať, že vždy s dobrým koncom. Všetko, čo sme si predsavzali, sa podarilo naplniť. Tento posledný koncert bol toho najlepším dôkazom. Všetky vstupenky boli vypredané už týždeň dopredu a záujem bol obrovský. Ešte tesne pred koncertom prichádzalo mnoho ľudí a bolo niekedy naozaj ťažké presvedčiť ich, že lístky už naozaj nie sú. Zrejme by nebol problém pridať ďalší koncert, ľudia by sa určite opäť nazbierali, ale toto nebol náš cieľ. Chceli sme spraviť malý, komorný koncert pre tých najskalnejších fanúšikov a spolu si to naozaj užiť na doraz, čo sa, myslím, skutočne podarilo," povedal bubeník a manažér kapely Matej Pliešovský.

 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na nový dokument. "Z koncertného večera v Zámockom pivovare sa podarilo nakrútiť množstvo obrazového materiálu, ktorý máme v pláne použiť ako základ krátkeho dokumentárneho filmu. Ten bude kapelu zachytávať v jednom období jej existencie. Bude to taký malý darček pre nás aj pre fanúšikov. Boli by sme radi, keby bol pripravený niekedy na prelom rokov 2016 a 2017. Zatiaľ je všetko v stave príprav a editácie materiálu," objasnil Péč.

 

Čisté Tvary sa sformovali v roku 2000 v Martine. Kapelu tvoria spomínaní Juraj Péč, Matej Pliešovský a tiež Adam Mičinec a Ondrej Gregor. Hráva s nimi aj Oskar Rózsa. Debutovali eponymným albumom v roku 2003. Po ňom nasledovali štúdiovky Meskalin (2005), Rita von Anarchia (2008) a spomínaná Zem Nás Chce Čistých (2015). Kapelu niekoľkokrát nominovali na Radio_Head Awards. Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Meskalin, Lámem svoj hnev alebo Rituál.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies