VIDEO Čína vymyslela revolučný spôsob hromadnej dopravy: Vlak bude premávať po virtuálnej železnici

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 13:34 • 2 min
VIDEO Čína vymyslela revolučný spôsob hromadnej dopravy: Vlak bude premávať po virtuálnej železnici

Čína prišla s projektom revolučného typu dopravy v mestskej premávke.

slovakia

left justify in out

Autonomous rapid transit (Art) je najnovší dopravný prostriedok, ktorý by mal začať premávať už v roku 2018. Tento vlak nepotrebuje železnicu a je schopný analyzovať dopravnú situáciu.

 

Art nefunguje na klasické palivo, poháňa ho elektrina. Po desaťminútovom nabití dokáže prejsť 25 kilometrov a pohybuje sa rýchlosťou 70 km/h. To možno nie je rýchlejšie ako bežný vlak, preprava v ňom je však omnoho plynulejšia. V prípade dopravnej zápchy sa vďaka dômyselným navigačným systémom dokáže rýchlo prispôsobiť a vyhnúť sa nepriechodným miestam.

 

Nový spôsob hromadnej dopravy má kapacitu 307 pasažierov a meria 32 metrov. Svoju dĺžku však vie podľa potreby prispôsobovať, pretože spoje nie sú mechanické. Pohybuje sa na pneumatikách, ktoré sú prepojené s elektronikou. S vozovkou je spojený senzormi mapujúcimi premávku.

 

Okrem toho, že je ekologický, výstavba jeho infraštruktúr ušetrí krajine aj veľké množstvo finančných prostriedkov napríklad v porovnaní so stavbou trasy pre metro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona