VIDEO Čile postihli záplavy, v Santiagu prerušili dodávky vody pre 4,5 milióna ľudí

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 07:02 • 2 min
VIDEO Čile postihli záplavy, v Santiagu prerušili dodávky vody pre 4,5 milióna ľudí

SANTIAGO - Silné dažde spôsobili rozsiahle záplavy v čile a prerušili dodávky vody pre 4,5 milióna ľudí v hlavnom meste meste Santiagu, informovali v nedeľu tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP rieka Mapocho, ktorá metropolu rozdeľuje na dve časti, zaplavila niekoľko mestských štvrtí a zosuvy pôdy pripravili o život najmenej jednu osobu. Sedem ľudí je nezvestných a asi 300 museli evakuovať. Vyše 80.000 ľudí v Santiagu a provinciách Valparaíso a O'Higgins zostalo bez elektriny.

 


Štátna banícka spoločnosť Codelco bola nútená prerušiť činnosť v podzemnej bani na meď El Teniente, ktorá je údajne najväčšou podzemnou baňou na meď vo svete. Zatvorené podľa úradov zostanú aj školy.

 

Claudio Orrego z mestskej radnice povedal, že rieka Mapocho sa nevyliala z brehov - voda sa dostala do ulíc v dôsledku problémov s tunelom. Podľa jeho slov je prerušená dodávka vody pre najmenej 4,5 milióna ľudí vzhľadom na jej znečistenie v dôsledku záplav. Úrady vyzvali obyvateľov, aby obmedzili používanie vody do vyriešenia problému.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona