VIDEO Chystáte párty? Domáce čipsy na nej nesmú chýbať!

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 10:27 • 2 min
VIDEO Chystáte párty? Domáce čipsy na nej nesmú chýbať!

BRATISLAVA - Čipsy sú síce nezdravé, ale aj tak sú chutné. Ak máte potrebu stále niečo chrumkať, tak si urobte domáce čipsy.

slovakia

left justify in out

Časová náročnosť: 4 hod

Čas pečenia: 15 min

 

Ingrediencie:

1 kg zemiakov, umyť a poriadne

Rastlinný olej na vyprážanie

Soľ, podľa chuti alebo iné prísady

 

Postup:

 

Veľkú misku naplníme studenou vodou. Zemiaky si poriadne očistíme. Na zemiaky použijeme ostrý nôž a nakrájame ich na naozaj tenké plátky. Pridáme ich do misky s vodou. Plátky zemiakov necháme vo vode po dobu niekoľkých hodín. Každú hodinu by sme mali vodu vymeniť za čistú.

 

Do hrnca pridáme dostatočné množstvo oleja (asi do polovice hrnca) a olej rozpálime. Zemiaky poriadne osušíme na kuchynskej utierke, alebo pomocou papierových utierok. Je to nesmierne dôležité, aby každý plátok bol veľmi suchý, pretože ak vložíte mokrý plátok do horúceho oleja nedopadne to veľmi dobre.

 

Zemiakové plátky vkladáme do hrnca po dávkach a smažíme ich ako hranolky pár minút. Pláky miešame po celú dobu, aby boli upražené rovnomerne. Vyberieme ich na tanier s uterákom, alebo na tanier použijeme papierovú utierku a ihneď posypeme trochou soli a jemne premiešame. Opakujeme so zvyšnými plátkami.

 

Vychutnajte si to!  Ak by ste si nevedeli dať rady, tu je návod ako postupovať.

 

Tvoji hostia na párty ti budú závidieť!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies