VIDEO Chorvátsko sužujú povodne, pomáha aj armáda

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 17:22 • 2 min
VIDEO Chorvátsko sužujú povodne, pomáha aj armáda

ZÁHREB - Vo viacerých regiónoch Chorvátska vyhlásili povodňové nebezpečenstvo, v Hrvatskej Kostajnici neďaleko hranice s Bosnou a Hercegovinou platí dokonca výnimočný stav. Po zosuve pôdy odtiaľ hlásia viacero zrútených domov, našťastie bez obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Zasiahnutú oblasť navštívili tak chorvátsky premiér Andrej Plenkovič, ako aj minister obrany Damir Krstičevič, ktorí prisľúbili obyvateľom v núdzi maximálnu možnú pomoc. Informácie priniesli chorvátska verejnoprávna televízia HRT, ako aj tlačová agentúra MTI.

 

V spomínanom mestečku ležiacom južne od Petrinje a Sisaku došlo v noci na utorok k zvýšeniu hladiny rieky Una na kritickú hodnotu 450 cm. Masy vody sa vyliali z koryta a zaplavili asi 50 domov, viacero dvorov a početné pivničné priestory. Na niektorých miestach došlo aj k poškodeniu asfaltového povrchu ciest.

 

Povodne hlásia aj z okolia Karlovacu ležiaceho juhozápadne od Záhrebu. Mesto leží pri ústí štyroch riek - Kupy, Mrežnice, Korany a Dobry. Pri ochrane ohrozených lokalít pomáhajú aj príslušníci chorvátskych ozbrojených síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies