VIDEO Chorvátsko stále bojuje s ohňom: Požiar sa rozšíril k mestu Split

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 06:48 • 2 min
VIDEO Chorvátsko stále bojuje s ohňom: Požiar sa rozšíril k mestu Split

ZÁHREB - Ničivé lesné požiare, ktoré postihli Dalmáciu, ohrozujú aj osídlené oblasti, povedal dnes chorvátsky premiér Andrej Plenkovič.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil, že všetci zainteresovaní sa snažia zabrániť vzniku väčších škôd.

 

Požiar si vyžiadal už jednu ľudskú obeť - istý starší muž zomrel na následky infarktu.

 

V oblasti splitsko-dalmáckej župy zaznamenali 12 aktívnych požiarov, ktoré sa pokúša uhasiť 400 ľudí, viac než 100 hasičských vozidiel a požiarne lietadlá. Prácu hasičov sťažuje silný vietor.

 

Horí aj v okolí podzemnej raketovej vojenskej základne Žrnovnica, ktorú preventívne polievajú vodou. Rakety sú umiestnené v hĺbke 70 metrov pod zemou. Chorvátsky minister obrany Damir Krističevič ubezpečil, že tamojšia situácia je pod kontrolou.

 

V podvečerných hodinách sa požiar rozšíril k mestu Split a pre veľké množstvo dymu je uzavretá cesta Solin-Klis. Obyvatelia ohrozených miest v autách utekajú zo svojich domov, čo vyvoláva dopravné zápchy pred Splitom.

 

V meste Srinjine zhorela materská škola a niektoré mestá, ktoré zasiahol požiar, zostali bez dodávok vody a elektriny. Plamene zachvátili množstvo lesných i trávnatých porastov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona