VIDEO Chorváti oslavovali postup celú noc. Premiér a ministri prišli na zasadanie vlády v dresoch

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 15:00 • 2 min
VIDEO Chorváti oslavovali postup celú noc. Premiér a ministri prišli na zasadanie vlády v dresoch

ZÁHREB - Státisíce Chorvátov oslavovali v noci na štvrtok v uliciach a námestiach miest i obcí triumfálny postup svojej futbalovej reprezentácie do finále svetového šampionátu 2018 v Rusku. Pozrite si vidá z osláv, ako ich natočili Slováci v Chorvátsku a televízne štáby.

slovakia

left justify in out

Priamo v hľadisku v moskovských Lužnikách boli svedkami zaslúženého obratu v semifinálovom súboji s reprezentáciou kolísky futbalu Anglicka premiér Andrej Plenkovič, viacerí členovia jeho kabinetu, ako aj predseda parlamentu Gordan Jandrokovič. Prezidentke Kolinde Grabarovej-Kitarovičovej, ktorá futbalistov povzbudila už v doterajšom priebehu šampionátu, účasť tentoraz znemožnili pracovné povinnosti.

 

Naopak, tisícky Chorvátov vycestovali na tento zápas na poslednú chvíľu. Finančné ústavy ponúkali rýchle úvery, cestovné kancelárie charterové lety. Letisko v Záhrebe hlásilo údajne tak silnú prevádzku, akú nezažíva ani počas vrcholu turistickej sezóny.

 

Banky si pochvaľujú zvýšenie výberov hotovosti z bankomatov o 30 percent. Obrat v obchodoch, kaviarňach a stávkových kanceláriách sa zvýšil dokonca o 100 percent. Chorváti minuli v období MS vo futbale viac ako v predvianočnom čase. Predajne so suvenírmi hlásia, že sa vypredali už aj dresy futbalovej reprezentácie.

 

Premiér a ministri prišli na štvrtkové zasadanie vlády v Záhrebe v dresoch futbalovej reprezentácie, ktorej výkon a postup ocenili potleskom.

 

Premiér Plenkovič zdôraznil, že vo štvrtok má skutočne význam pozdrav "Dobré ráno" a spojenie talentu a sŕdc s disciplínou a inteligenciou, aké predviedli chorvátski reprezentanti, by si podľa neho mali osvojiť aj politici. Odborníci sa domnievajú, že najdôležitejším aspektom bude popri nevyhnutnej regenerácii psychologická príprava na tento súboj, v ktorom sa môže balkánska krajina stať novým svetovým šampiónom.

 

Videá z osláv nám poslali Slováci z Chorvátska:

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona